«Ο Καποδιστριας ως προτυπο ηγετη»

Την Παρασκευή στο ΙΘΤΠ

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, θα πραγματοποιήσουν από κοινού το Σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑ.ΚΕ.ΘΡΑ.), ο Πολιτιστικός/Μορφωτικός Σύλλογος Πηγαδίων «Χατζηγυριώτες» και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ξάνθης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα δράσεων του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης τις 19.30 και θέμα «Ο Καποδίστριας ως πρότυπο ηγέτη». 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Α’ Μέρος
19:30-19:50 – Προσέλευση-Έναρξη-Χαιρετισμοί
19:50-20:10 – «Η διπλωματία του Καποδίστρια». Εισηγητής, Νίκος Σεργκενλίδης, Δικηγόρος MSc Εμπορικό και Εργατικό Δίκαιο.
20:15-20:35 – «Ο Καποδίστριας ως ηγέτης-Οργάνωση του κράτους», Εισηγητής, Ανδρέας Ματζάκος, Απόστρατος Αξιωματικός ΣΞ, MSc Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές.
20:40-21:00 – «Η οργάνωση της παιδείας από τον Καποδίστρια». Εισηγήτρια, Άννα Αγγελοπούλου, Φιλόλογος, Δρ. Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ξάνθης.
 
Β’ Μέρος
21:00-21:25 – Προβολή ταινίας με θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια
21:25-21:30 – Τέλος Εκδήλωσης
Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιώργος Μπατζακίδης.

Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας

Ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, πράγμα που για την ελληνική πραγματικότητα αλλά και νοοτροπία, σημαίνει πως όσο αγαπήθηκε, άλλο τόσο μισήθηκε. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το τραγικό του τέλος. Ως κυβερνήτης της Ελλάδας προώθησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την ανόρθωση της κρατικής μηχανής, καθώς και για τη θέσπιση του νομικού πλαισίου της πολιτείας, απαραίτητου για την εγκαθίδρυση της τάξης. Επίσης, αναδιοργάνωσε τις ένοπλες δυνάμεις υπό ενιαία διοίκηση. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν είχε δολοφονηθεί η εξέλιξη του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους θα ήταν εντελώς διαφορετική…
 
Info
Είσοδος ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.