Αγιασμος για την εναρξη της νεας χρονιας απο το Συλλογο Εβριτων Ν. Ροδοπης

Με σχέδια για την παρουσίαση στην Κομοτηνή ενός χοροθεάτρου, στηριγμένου στην πολιτιστική παράδοση της ευρύτερης Θράκης

Με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, ξεκίνησε η νέα ακαδημαϊκή χρονιά για το Σύλλογο Εβριτών Ν. Ροδόπης και τα τμήματα που διατηρεί.
 
Στην τελετή του αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Συλλόγου, το απόγευμα του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης εξήρε το ρόλο του συλλόγου στη διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και γενικότερα το ρόλο των συλλόγων στην περιοχή μας και τη συμβολή τους στα πολιτιστικά δρώμενα, ευχόμενος καλή χρονιά στο πλήθος των παιδιών που παραβρέθηκαν αναζητώντας την ευλογία του.
 
Από την μεριά του συλλόγου, ο αντιπρόεδρος Χρήστος Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της νέας χρονιάς, στα τμήματα παραδοσιακού χορού για όλες τις ηλικίες, τα τμήματα μοντέρνου χορού, παιδικής ζωγραφικής, δημιουργικής απασχόλησης κι εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων αλλά και τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας των μαθητών που θα λειτουργήσουν εντός του συλλόγου και των ειδικά διαμορφωμένων χώρων του. Αναφέρθηκε επίσης στο πλήρη συναυλιακό εξοπλισμό που διαθέτει πλέον ο σύλλογος αλλά και την αίθουσα προβολών που πρωτοδημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει στα μέλη του συλλόγου τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τρισδιάστατες βιντεοπροβολές ιστορικού, εκπαιδευτικού αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Ο σύλλογος ανανεώνοντας συχνά τον εξοπλισμό του ιδιόκτητου κτηρίου του (πχ νέα καθίσματα, αφυγραντήρες κλπ) αποσκοπεί πάντα στη διαμόρφωση των καταλληλότερων δυνατών συνθηκών για την συμμετοχή των μελών του στις εντός του συλλόγου αναπτυσσόμενες δραστηριότητες.
 
Φέτος επίσης ο Σύλλογος ξεκίνησε τη συνεργασία του με τις σχολικές κοινότητες της περιοχής όχι μόνο για τη συνέχιση του θεσμού της μαθητιάδας παραδοσιακών χορών αλλά και την ενημέρωση των μαθητών για την παράδοση αλλά και την ιστορία του τόπου, ενώ μέσα στο Οκτώβριο θα ξεκινήσουν και οι προσπάθειες για την παρουσίαση στην Κομοτηνή ενός χοροθεάτρου, στηριγμένου στην πολιτιστική παράδοση της ευρύτερης Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.