Ταγκο κατω απο τα αστερια

Πραγματοποιήθηκε η βραδιά ταγκό που οργάνωσε ο Alma Libre σε αίθριο χώρο, με θέα το ρολόι της Κομοτηνής

Το βράδυ της Τετάρτης 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση του συλλόγου Alma Libre, κάτω από τον έναστρο ουρανό. Η εκδήλωση έλαβε χώρα κάτω από το ρολόι της πόλης, σε ένα κομβικό σημείο, και σε ένα κλίμα βγαλμένο από ταινία.

Οι παριστάμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζευγάρια που χόρευαν ταγκό στο ειδικά διαμορφωμένο δάπεδο που στήθηκε από το σύλλογο απολαμβάνοντας, παράλληλα, τη δροσιά της καλοκαιρινής νύχτας υπό το φως του φεγγαριού. 

Άρτεμις Τσολάκη, πρόεδρος του συλλόγου Alma Libre «Η προσπάθεια γίνεται με σκοπό να αναδείξουμε “κρυφά” σημεία της πόλης γι’ αυτό πέρυσι επιλέξαμε το σιδηροδρομικό σταθμό και φέτος το ρολόι της πόλης»

Για την ξεχωριστή αυτή βραδιά μας μίλησε η πρόεδρος του συλλόγου Alma Libre, Άρτεμις Τσολάκη, αφήνοντας για λίγο τη «σκηνή» και το ταγκό. Η κ. Τσολάκη επεσήμανε ότι δεν είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται μια τέτοια εκδήλωση. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια δήλωσε ότι «αντίστοιχες προσπάθειες έχουν γίνει και άλλες χρονιές, για παράδειγμα πέρυσι είχαμε επιλέξει το σιδηροδρομικό σταθμό», ενώ συμπλήρωσε ότι «η προσπάθεια αυτή γίνεται με σκοπό να αναδείξουμε τα “κρυφά” , θελκτικά σημεία της πόλης.

Γι’ αυτό πέρυσι επιλέξαμε το σιδηροδρομικό σταθμό και φέτος το ρολόι της πόλης». Επιπλέον, όπως ανέφερε, το ρολόι της Κομοτηνής επιλέχτηκε, «γιατί είναι ένα σήμα «πολυπολιτισμικότητας που χαρακτηρίζει και όλη την πόλη, ένα σταυροδρόμι, κατά κυριολεξία, πολιτισμών». 

«Φέτος ήταν μια πρώτη προσπάθεια να γίνει η εκδήλωση εδώ στο ρολόι και μια πρώτη γνωριμία με το χώρο»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες δεν ήταν μόνο από την Κομοτηνή αλλά ούτε και μόνο μέλη του συλλόγου. «Συνήθως τέτοιες βραδιές μαζεύεται ολόκληρη η “οικογένεια” του ταγκό, όχι μόνο από την Κομοτηνή αλλά και από την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη ακόμα και από την Καβάλα κάποιες φορές», εξήγησε η κ. Τσολάκη, δείχνοντας παράλληλα το ρολόι της πόλης ιδιαίτερα υπερήφανη, που «βάφτηκε» μπλε από το σύλλογο ειδικά για την περίσταση, ώστε να προσδώσει μία πιο ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, την ατμόσφαιρα που ο χορός του ταγκό άλλωστε επιβάλλει.
 
Στη συνέχεια, η πρόεδρος του συλλόγου μας προετοίμασε για τις επόμενες χρονιές αναφέροντας ότι «στον σταθμό τον τρίτο χρόνο πετύχαμε ακριβώς να στήσουμε την εκδήλωση όπως θέλαμε και να δείξουμε κάτι ξεχωριστό. Επειδή, λοιπόν, φέτος ήταν μια πρώτη προσπάθεια να γίνει η εκδήλωση εδώ στο ρολόι και μια πρώτη γνωριμία με το χώρο σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θα θέλαμε και μπορούμε να βελτιώσουμε», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «ευχόμαστε να είμαστε καλά ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να ανεβάζουμε τον πήχη όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε χρόνο».
 
Η εκδήλωση διήρκησε μέχρι τις 12 το βράδυ με τους παρευρισκόμενους να αποχωρούν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και με τους ρυθμούς του ταγκό να ηχούν ακόμα εντός τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.