Για «να φοβαται ο Γιαννης το θεριο…»

Γράφαμε πριν τη διενέργεια του δημοψηφίσματος τότε που έρχονταν τα πρώτα θετικά μηνύματα από την Ευρώπη για σύγκλιση των απόψεων και υπογραφή συμφωνίας πως όσα κόμματα στην Ελλάδα υπέγραψαν μνημόνιο οδηγήθηκαν σε διάσπαση και συρρίκνωση των ποσοστών τους και επιβεβαιωθήκαμε.
 
 Μένει να επιβεβαιωθούμε και στην έτερη διαπίστωση πως στην Ελλάδα των μνημονίων είναι τουλάχιστον ουτοπικό κάποιο κόμμα να ζητά από τον ελληνικό λαό την παροχή αυτοδυναμίας στη Βουλή. Όποιο το έκανε στο τέλος εξωθήθηκε σε απρόσμενες συνεργασίες που προ κρίσης κανείς δεν θα πίστευε πως θα συνέβαιναν. Έχει και αυτό την αξία του καθώς οι καιροί ου μενετοί για μοναχικές πορείες και ηγεμονικού τύπου τακτικές. Οι καιροί επιβάλλουν συνεργασίες και διάλογο σε μια βάση επιχειρημάτων και θέσεων όμως και όχι «ρητορικών πυροτεχνημάτων» που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί μας. Άλλωστε η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο εγχώριο πολιτικό σύστημα έχει τόσο τρωθεί που μάλλον οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι και αυτές που προκρίνονται από τον ελληνικό λαό, ώστε ως δικλείδα ασφαλείας να επιβεβαιώνεται το ρηθέν «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη».
 
Αρκεί βέβαια και τα κόμματα κάποτε να αποκτήσουν κουλτούρα συνεργασίας και να μάθουν να προκρίνουν το κοινό μας καλό… X.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.