«Του κυκλου τα γυρισματα»

«Του κύκλου τα γυρίσματα που ανεβοκατεβαίνου, και του τροχού που ώρες ψηλά κι ώρες στα βάθη πηαίνου» έγραφε ο Βιτσέντζος Κορνάρος στον «Ερωτόκριτο» και μάλλον ταιριάζει γάντι στην περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την ανάληψη της εξουσίας γνωστή, όπως γνωστή και η προεκλογική του ρητορεία.
 
Δυστυχώς όμως μετά την ανάληψη της εξουσίας τα πράγματα αποδείχθηκαν διαφορετικά και ένα δημοψήφισμα στάθηκε αρκετό για να επέλθει η διάσπασή του. Έτσι από εκεί που πολλοί εξέφραζαν φόβους διχασμού των ελλήνων πολιτών, τελικά ο διχασμός περιορίστηκε μόνο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Κοινώς, όπως αποδείχθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ «έβαλε μονάχος του τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του» και τώρα προσπαθεί να λύσει το μέγα γρίφο κάθε εκλογικής αναμέτρησης, ήτοι τον αριθμό των «ψηφαλακίων».
 
Λογικό αφού ουδέποτε τα κόμματα στην Ελλάδα δεν έχουν εντάξει στην πρακτική τους την πραγματική ερμηνεία του περιβόητου μηνύματος της βούλησης του ελληνικού λαού, αλλά κατά το δοκούν και όπως τους συμφέρει ο καθείς ερμηνεύει το μήνυμα. Όμως, όπως λέει μια παροιμία, «πριν μάθεις να μιλάς, πρέπει να μάθεις να ακούς» και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το υπηρετούν όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, αλλιώς όσες εκλογές και να γίνουν, όσο και αν εξαγγέλλουν από τις οθόνες «την προσφυγή στις κάλπες ώστε να εκφραστεί ο κυρίαρχος ελληνικός λαός» τα αποτελέσματα θα είναι το ίδιο επώδυνα πάντα για όλους μας… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.