Τα νηπια του 2ου Νηπιαγωγειου ζωγραφιζουν για τα μαθηματικα (+Gallery)

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος Λάτση

Αντλώντας  έμπνευση από τα μαθηματικά, οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, ζωγράφισαν και δημιούργησαν κατασκευές, οι οποίες εκτίθενται από χθες στην Καπναποθήκη. Η έκθεση «όταν τα μαθηματικά συνάντησαν την τέχνη…δημιούργησαν μια ζωγραφιά» είναι το αποτέλεσμα εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπονήθηκε από το νηπιαγωγείο και χρηματοδοτήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
 
Το 2ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τέσσερα σχολεία παραμεθορίων περιοχών της Ελλάδας, που επιλέχθηκαν για να υλοποιήσουν δράσεις του προγράμματος «μαθαίνουμε παρέα» του Ιδρύματος.
 
Η θεματική εργασία για τα μαθηματικά, για τα τρία τμήματα και το τμήμα ένταξης του νηπιαγωγείου, ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, και κορυφώνεται με την διοργάνωση έκθεση ζωγραφικής, όπου εκτίθενται το σύνολο των εργασιών των 47 παιδιών.

 

Σουλτάνα Τσικίδου
 
«Στόχος μας ήταν να μπορέσουν τα παιδιά μέσα από την τέχνη, να μπορέσουν να αγαπήσουν τα μαθηματικά»

 
«Επεξεργαστήκαμε κάθε ενότητα των μαθηματικών.  Μέσα από πίνακες ζωγραφικής τα παιδιά αποτύπωναν μετά αυτά που έμαθαν. Στους πίνακες, οικοδόμησαν βασικές και δύσκολες έννοιες των μαθηματικών» περιγράφει η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κ. Σουλτάνα Τσικίδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι  τα νήπια κατάφεραν με επιτυχία,  να αποτυπώσουν στο χαρτί, εξαιρετικά δύσκολες έννοιες όπως το μοτίβο και η συμμετρία.
 
«Στόχος μας  ήταν να μπορέσουν τα παιδιά με ένα πολύ ευχάριστο τρόπο, μέσα από την τέχνη, να μπορέσουν να αγαπήσουν τα μαθηματικά και να βάλουμε τις βάσεις έτσι ώστε στην μετέπειτα ζωή τους, να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις έννοιες» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τσικίδου.
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού, παρουσία παιδιών, γονέων, νηπιαγωγών και εκπροσώπων της εκπαίδευσης που εξήραν την συγκεκριμένη προσπάθεια και τα αποτελέσματά της.
 

Info:

  Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως την Τετάρτη 27 Μαΐου. Είναι ανοικτή για το κοινό το πρωί από τις 10.00 μέχρι τις 12.00 και το απόγευμα από τις 18.00 μέχρι 20.00.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.