Παρουσιαση του βιβλιου «Διαμαντια Σωτηριας και Αληθινης Ζωης – Πατερικα, Ιστορικα και Ψυχικα Αγγιγματα»

Στην Ξάνθη τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Το νέο βιβλίο του π. Νικόλαου Κυνηγόπουλου ««Διαμάντια Σωτηρίας και Αληθινής Ζωής – Πατερικά, Ιστορικά και Ψυχικά Αγγίγματα» θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 20.00 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Π» του Ιδρύματος υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου.
 
Για το βιβλίο εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν ο π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, καθηγητής εκκλησιαστικού Λυκείου – Πρωτοσυγγελλεύων και ο Κωνσταντίνος Βαταμίδης, Ψυχολόγος. Συντονιστής είναι ο Θανάσης Μουσόπουλος, Φιλόλογος – συγγραφέας – ποιητής. 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο πατέρας Νικόλαος Κυνηγόπουλος, ένας ταπεινός ιερέας στη Μάνδρα, Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης, γεννημένος το 1939 στο Μαργαρίτι Σταυρούπολης παρουσίασε ως τώρα πάνω από τριάντα βιβλία. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός της ειδικότητάς του, Λυκειάρχης και Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ από το 1975 είναι ιερέας ασκώντας και τα ποιμαντικά και τα διδακτικά του καθήκοντα εκτός Ξάνθης.
 
Το 2010 επέστρεψε στη γενέτειρά του Ξάνθη και εξακολουθεί να ασχολείται με την Ποιμαντική Ψυχολογία και τα ποιμαντικά και θεραπευτικά πνευματικά θέματα. Εδώ και μια πενταετία μάλιστα είναι υπεύθυνος παραγωγός και παρουσιαστής της εκπομπής, «Η συγγνώμη και ο άγνωστος εαυτός μου» από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, κάθε Σάββατο ώρα 9.30 με θέματα ποιμαντικής και θεραπευτικής ανθρωπογνωσίας.
 
Ο εκδοτικός οίκος Αδελφών Κυριακίδη α.ε. της Θεσσαλονίκης εξέδωσε το 2015 τον καλαίσθητο τόμο «Διαμάντια Σωτηρίας και Αληθινής Ζωής – Πατερικά, Ιστορικά και Ψυχικά Αγγίγματα». Κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά παραθέτονται αποσπάσματα από πατέρες και όχι μόνο που απαντούν σε διαχρονικά θέματα και προβλήματα. 

Ο συγγραφέας για το βιβλίο

Ο ίδιος ο συγγραφέας π. Νικόλαος περιγράφει ως εξής το νέο του βιβλίο, που αποτελεί μια «Πρόταση» για τον άνθρωπο της εποχής μας.
 
«Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του παρουσιαζόμενου νέου βιβλίου αποτελείται από ποικιλία θεμάτων που είναι ανθολογημένα από το χώρο της ανυπότακτης ιστορίας που δίνει τροφή στη θεμελιοκρατία του συντηρητισμού σε συνάρτηση με το μεσσιανισμό της ελπίδας.
 
Επίσης το βιβλίο εισέρχεται σε θέματα ψυχισμού με την επικουρία των Νηπτικών, Φιλοκαλλικών πατέρων και της σύγχρονης επιστημονικής ανθρωπογνωσίας με γνώμονα το “ανθρώπινο όρμημα” του Μ.Φωτίου. Γίνεται λόγος για την αγαθότητα του Θεού, το Γάμο, την υποκρισία, τη Θεία Λειτουργία, την ενεργητική πίστη, την αλαζονεία. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις εσωτερικές ψυχικές συγκρούσεις, τις ακαταστασίες, τις διασπάσεις της ψυχής, η οποία βρίσκεται κάτω από το “περίπλασμα” και από το παραπέτασμα του σώματος κατά τον Άγιο Γρηγόριο Νύσσης. Καταλήγοντας τονίζεται η μεγάλη θεραπευτική αξία της Ταπείνωσης που αποκαλείται από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας “Αγία Ταπείνωση”».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.