«Πηραν μπροστα οι μηχανες» για το τελευταιο κομματι του Καθετου Αξονα

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της ανατολικής χάραξης

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της ανατολικής χάραξης του δρόμου, έξω από την περιοχή του Κάλχα, που αποτελεί και το τελευταίο κομμάτι για την ολοκλήρωση του Κάθετου Άξονα Κομοτηνής – Νυμφαίας – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων. Η σύμβαση μεταξύ της αναδόχου εταιρείας «ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ Α.Β.Ε.Τ.Ε.Θ» και της Εγνατίας Οδού υπογράφηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα 20 Απριλίου, με τα μηχανήματα της πρώτης να πιάνουν δουλειά αμέσως, τις ημέρες που ακολούθησαν.
 
Όπως μαρτυρά και το σχετικό φωτογραφικό υλικό του ρεπορτάζ έχουν ξεκινήσει οι εκσκαφές στην περιοχή του Κάλχα, στο εναπομείναν δηλαδή κομμάτι του Κάθετου Άξονα Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα, συνολικού μήκους 6,28 χλμ..
 
Βάσει της σύμβασης το έργο το οποίο δημοπρατήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δώδεκα μηνών και το κόστος του ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε. και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας και από το ΕΤΠΑ.
Το σύνολο των εργασιών του έργου
 
Σε ό,τι αφορά τις εργασίες που αναμένεται, καιρού επιτρέποντος και εφόσον η χρηματοδότηση του έργου συνεχιστεί κανονικά, να πραγματοποιήσει η ανάδοχος εταιρεία, σε αυτές περιλαμβάνεται η πλήρης κατασκευή της αρτηρίας μήκους 6,28 χλμ., του ισόπεδου κόμβου σύνδεσης περί τη Χ.Θ. 0+000 του άξονα επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης με τον Κάθετο Άξονα Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, του ανισόπεδου κόμβου Καρυδιάς – Κάλχα περί τη χ.θ. 4+652 του άξονα, η κατασκευή της γέφυρας του ρέματος Τρελοχείμαρρου, και εργασίες στο παράπλευρο και κάθετο οδικό δίκτυο, συνολικού μήκους 10,7 χλμ και 0,9 χλμ. αντίστοιχα. Επίσης, στην παρούσα εργολαβία περιλαμβάνεται η αντιολισθηρή στρώση σε όλο το μήκος του κάθετου άξονα συνολικού μήκους 22,35 μ. περίπου και η προστασία των πρανών από την επιφανειακή διάβρωση με την μέθοδο της εγκατάστασης χλοοτάπητα στα πρανή επιχωμάτων της αρτηρίας από Χ.Θ. 6+430 έως Χ.Θ. 8+960.
 
Περιλαμβάνονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης – ασφάλειας, οδοφωτισμού, εργασίες εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο σύνδεσης του Κάθετου Άξονα με τον Α/Κ Ανατολικής Κομοτηνής και την Π.Ε.Ο. Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, η κατασκευή ενός αμφίπλευρου χώρου στάθμευσης και εργασίες επένδυσης πρανών με φυτική γη και υδροσποράς αυτών. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.