Εγινε της Βουλης!!!

Πανδαιμόνιο την Παρασκευή στη Βουλή

Σκηνές που κάθε άλλο παρά δημοκρατία θύμιζαν εκτυλίχθηκαν χθες στη Βουλή. Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως «εκπροσωπεί τις αιτιάσεις, τις ενστάσεις και τις απόψεις των δανειστών μέσα στη Βουλή κατά 100%».
 
Ακολούθησε πανδαιμόνιο στη Βουλή, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να αντιδρούν έντονα στα λεγόμενα του κ. Βούτση και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κινούνται απειλητικά εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου, όπως καταγγέλλουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τους αντίστοιχους του ΣΥΡΙΖΑ να το διαψεύδουν.
 
Παίρνοντας ξανά τον λόγο και παρά το έντονα φορτισμένο κλίμα στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο υπουργός Εσωτερικών έριξε επιπλέον λάδι στη φωτιά λέγοντας «χαίρομαι για την ιερή αγανάκτηση και την ευαισθησία που εκδηλώνετε, δεν ανακαλώ ούτε μια κουβέντα από αυτά που είπα. Οι ενστάσεις και η κριτική που κάνετε είναι από την ίδια όχθη με τους δανειστές. Είστε μειοψηφία στην κοινωνία, αλλά έχετε ασυλία στα μέσα της διαπλοκής».
 
Στο σημείο εκείνο μάλιστα κάθισε ξανά στη θέση του και νομίζοντας ότι τα μικρόφωνα είναι κλειστά γύρισε και είπε στους υπουργούς που κάθονταν δίπλα του (τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Λαφαζάνη): «Ξέρω εγώ να χτυπάω, ρε… (σ.σ. ακολουθούν “γαλλικά”)».
 
Τη στιγμή εκείνη πήρε τον λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας στον κ. Βούτση: «Προσβάλλετε βάναυσα την παράταξη, δεν δεχόμαστε αυτά που λέτε. Ετοιμάζετε σκηνικό ρήξης και ψάχνετε για ενόχους. Αν θέλετε να πηδήξετε από το αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο, εμείς δεν θα γίνουμε το αλεξίπτωτό σας». Στο σημείο εκείνο άρχισε να ουρλιάζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, με τον κ. Μητσοτάκη να της λέει: «Έχετε ζαλιστεί από τις πιρουέτες. Κάντε καμιά φωτογράφιση και ελάτε να μιλήσετε».
 
Ακολούθησε για άλλη μια φορά πανδαιμόνιο. Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά τις τοποθετήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του Νίκου Βούτση ο οποίος τελικά επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά που είχε ανάψει ο ίδιος λίγο νωρίτερα λέγοντας πως «ούτε κατά διάνοια διανοήθηκα να αμφισβητήσω τον πατριωτισμό και την εντιμότητα των βουλευτών. Υπάρχει θέμα πολιτικής άποψης και όχι πατριωτικής».
 
Κοινώς «είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα», για να θυμηθούμε και τη γνωστή ελληνική ταινία. Ευτυχώς πάντως που στα δημοκρατικά πολιτεύματα εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας ως παραδείγματα ήθους, μεταξύ άλλων.
 
Φαντάζεστε τι θα μπορούσε να γίνει αν δεν συνέβαινε αυτό; Της Βουλής θα γινότανε εκεί μέσα!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.