Διαλεξη του μουσικου της Κρατικης Ορχηστρας Θεσσαλονικης Δημητριου Δελφινοπουλου στην Αλεξανδρουπολη

Με θέμα την Αρχαία Ελληνική Μουσική
Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει διάλεξη με ομιλητή τον κ. Δημήτριο Δελφινόπουλου και θέμα την Αρχαία Ελληνική Μουσική την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 και ώρα 9:00 μ.μ. στην Αίθουσα Διαλέξεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121 (1ος όροφος), Αλεξανδρούπολη).

 
Η ομιλία θα αναφέρεται στη σημασία της Μουσικής στον αρχαίο κόσμο, στους μύθους που αναπτύχθηκαν γύρω από αυτήν, στη φιλοσοφική της διάσταση, στη θέση της στην καθημερινότητα της αρχαίας κοινωνίας, στη δομή της, στην εξέλιξή της και στη συνέχισή της στη μουσική ιστορία του τόπου μας και στις προσπάθειες αναβίωσής της που γίνονται μέχρι τις μέρες μας. Στο τέλος της ομιλίας θα παρουσιαστούν αρχαιοελληνικές μουσικές συνθέσεις, ερμηνευμένες σε ανακατασκευασμένα αρχαιοελληνικά μουσικά όργανα ιδιαίτερα υψηλής πιστότητας, κατασκευασμένα σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις.  

Δημήτρης Δελφινόπουλος, ο «πρωτεργάτης» της διάσωσης και προβολής του αρχαίου ελληνικού μουσικού πολιτισμού

 
Ο κ. Δελφινόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου πήρε το Δίπλωμα Βιόλας και το Πτυχίο Ενοργάνωσης και στο Μακεδονικό Ωδείο από όπου πήρε το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής. Από το 2001 είναι μόνιμος μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Είναι επικεφαλής και συνιδρυτής από το 2007 με τον αείμνηστο ομότιμο καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αρ. Βρίτσιο, του συνόλου Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής «Ορφεία Αρμονία». Στόχος του συνόλου η προβολή του ελληνικού μουσικού πολιτισμού μέσω των σωσμένων μουσικών αποσπασμάτων και των ανακατασκευασμένων μουσικών οργάνων. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δελφινόπουλος έχει πραγματοποιήσει ομιλίες με θέματα γύρω από την αρχαία ελληνική μουσική, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, σχολικές παρουσιάσεις καθώς και πλήθος συναυλιών ανά την επικράτεια. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.