Συναυλια της Ορχηστρας Δωματιου Θρακης στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης Στάθης Κεφαλίδης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θράκης Μενέλαος Συκάκης, και η κ. Μαρία Περπερίδου μέλος της Ορχήστρας Δωματίου Θράκης με αφορμή την συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου Θράκης που θα λάβει χώρα την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Η ορχήστρα που αποτελείται από μουσικούς κι ερμηνευτές από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα εκτελέσει έργα των Strauss, Tchaikovskly, Haendel, Mozart, Saint Saens, Debussy, Delibes, Adam Weinberger, γνωστά Χριστουγεννιάτικα κομμάτια ξένων συνθετών, αλλά και Ελλήνων, όπως του Κομοτηναίου Δημήτρη Σβυντρίδη. Την ορχήστρα διευθύνει ο βραβευμένος στη Γεωργία και στην Ολλανδία μαέστρος Βενετικίδης Κωνσταντίνος.

Στάθης Κεφαλίδης γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης: «Θα γίνει απολογισμός του έργου του Μεγάρου γιατί η τοπική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει πώς κινείται το Μέγαρο»

Ο κ. Στάθης Κεφαλίδης γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης, ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για την στήριξη που παρέχουν στις εκδηλώσεις του Μεγάρου, λέγοντας «Βρισκόμαστε σε μια αναγνωριστική διαδικασία, οι πολίτες της Περιφέρειας γνωρίζουν το Μέγαρο μέσα από τις εκδηλώσεις του και σε αυτό προσφέρουν μεγάλη στήριξη τα τοπικά ΜΜΕ». Επίσης τόνισε ότι «υπάρχουν πολλοί δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που έχουν ανακαλύψει το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και έρχονται σε επαφή μαζί μας». Κλείνοντας ο κ. Κεφαλίδης δήλωσε πως στην αρχή του νέου χρόνου θα γίνει απολογισμός του έργου του Μεγάρου «γιατί η τοπική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει πώς κινείται το Μέγαρο. Σκεφτόμαστε να γίνεται απολογισμός των δράσεων, των εισιτηρίων των πόρων και των εξόδων κάθε 6 μήνες, για να γνωρίζει η τοπική κοινωνία αν η προσπάθειά μας βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η εικόνα που έχω αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλή».

Μενέλαος Συκάκης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θράκης: «Πιστεύω ότι είναι ένα δρώμενο που πρέπει να το παρακολουθήσουμε όλοι μας»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θράκης κ. Μενέλαος Συκάκης, οποίος ευχαρίστησε με την σειρά του τα ΜΜΕ για τη υποστήριξή τους τόσο στο Μέγαρο Μουσικής όσο και στον Σύλλογο Φίλων του Μεγάρου. Ο κ. Συκάκης αναφέρθηκε στη συναυλία την οποία χαρακτήρισε ως «μια όμορφη και περίεργη συγκυρία. Στο Μέγαρο Μουσικής παίζει για πρώτη φορά η Ορχήστρα Δωματίου Θράκης, το μέγαρο παρουσιάζει για πρώτη φορά μια ορχήστρα στα πλαίσια ενός ζωντανού προγράμματος και συγχρόνως το κοινό της Κομοτηνής θα απολαύσει για πρώτη φορά αυτό που απολαμβάνει το κοινό άλλων μεγάλων πόλεων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη». Ο κ. Συκάκης επίσης τόνισε ότι «η ορχήστρα έχει αυτή τη στιγμή 30 μέλη από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Καβάλα. Δουλεύουν με πολύ μεράκι και χαρά γιατί πιστεύουν σε αυτό που κάνουν. Όταν έχεις πίστη σε αυτό που κάνεις πάντα πετυχαίνεις. Έχουν ετοιμάσει ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με έργα Strauss, Tchaikovsky, Mozart, αλλά θα παρουσιαστεί και ένα έργο του συντοπίτη μας Δημήτρη Σβυντρίδη, που έχει γραφτεί ειδικά για τα Χριστούγεννα. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει τραγούδι και χορό». Και έκλεισε λέγοντας ότι «πιστεύω ότι είναι ένα δρώμενο που πρέπει να το παρακολουθήσουμε όλοι μας».

Περπερίδου Μαρία, μέλος της Ορχήστρας Δωματίου Θράκης: «Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε ο πολιτισμός είναι πηγή ζωής»

Τέλος για την συναυλία μίλησε και η κ. Περπερίδου Μαρία, μέλος της Ορχήστρας Δωματίου Θράκης, αλλά και του Συλλόγου Φίλων Μεγάρου Μουσικής, λέγοντας ότι «σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε ο πολιτισμός είναι πηγή ζωής, αυτό πρέπει να το νιώσουμε όλοι μας, με την συμμετοχή μας σε δράσεις πολιτισμού χαρίζουμε στον εαυτό μας στιγμές αληθινής ζωής». Η κ. Περπερίδου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές μουσικούς της Ορχήστρας Δωματίου Θράκης υποστηρίζοντας ότι «οι μουσικοί αυτοί δεν έχουν στόχο το χρήμα παρά μόνο την προσφορά στον τόπο τους. Ευτυχώς που υπάρχουν οι οραματιστές όπως είναι ο κ. Μαλαμίδης που ξεκίνησε τον Σύλλογο Φίλων Μεγάρου Μουσικής με πολύ αγάπη και μεράκι».

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ: Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Διεύθυνση Ορχήστρας: Βενετικίδης Κωνσταντίνος.
1α Βιολιά: Βενετικίδου Μάϊα, Μουσταφά Μεχμέτ, Παπαμόσχου Παναγιώτης, Μίσχου Χρυσούλα, Γιαλένιος Νίκος
2α Βιολιά: Μανανά Μαρία, Ιερωνύμου Σβετλάνα, Λεοντιάδης Γιώργος, Ζαναλάρης Φώτης
Βιόλες: Αγγελίδου Καίτη, Παύλου Μαρίνα, Αμέτ Εϊλέμ
Βιολοντσέλα: Βενετικίδης Κώστας, Λεωντζάκου Δέσποινα, Κερανοπούλου Ρωξάνη, Παγωνίδου Χριστίνα, Γρυπαίος Ανδρέας, Μαλαμίδης Γιάννης
Κοντραμπάσα: Αθανασιάδης Κώστας, Καραμπατζιάκης Μιχάλης
Φλάουτα: Συκάκη Όλγα, Ανδριώτη Κατερίνα, Παναγιωτοπούλου Αφροδίτη – Λυδία
Κλαρινέτα: Κέκκερης Θεοφάνης, Τσικόπουλος Βαγγέλης,
Τρομπέτες: Ιερώνυμος Νίκος, Ηλιάδης Γιώργος
Τρομπόνι: Σιδηράς Διαμαντής,
Τούμπα: Κανταρτζής Δημήτρης
Τύμπανα / Μεταλλόφωνο: Ναλμπάντης Χρήστος
Ντραμς: Ιγνατάκης Γιάννης
Τραγούδι: Μαλακόζη Νάντια, Περπερίδου Μαρία, Ιερωνύμου Σοφία
Μπαλέτο: Κουτλογεωργίου Φωτεινή, Θάνογλου Θεόφιλος, Κούρου Χρύσα, (Σχολή Κλασικού Μπαλέτου και Χορού Plie)

 

Προπώληση εισιτηρίων:
1.Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, Αγ. Βαρβάρας τηλ.: 25310 34072
2. Γραφεία Αναπτυξιακής Ροδόπης – Αναπτυξιακή Εταιρία Ο.Τ.Α. (AN.PO. A.E), Ν. Πλαστήρα & Κ. Αντωνιάδη, Κομοτηνή τηλ.: 25310 34071
3.Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο, Δημοκρίτου 7Α, Κομοτηνή, τηλ.: 25310 84040
4.Καφεκοπτείο Κέκκερη, Πλατεία Ειρήνης 1, Κομοτηνή
5.Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη, Αδριανουπόλεως 4Α, Αλεξανδρούπολη τηλ.: 25510 22808
6.Βιβλιοπωλείο Πυργελή, Ανδρέου Δημητρίου 57, Ξάνθη τηλ.: 25410 72363
Τιμές εισιτηρίων: 10, 15, 20 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.