Στην κορυφη με νεα μεταλλια ο ΑΣ Δημοκριτειο

Εννέα αθλητές- εννέα μετάλλια στο Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης

Στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης ταξίδεψαν εννέα αθλητές από το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο για να διαγωνιστεί στο Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης που πραγματοποιήθηκε εκεί, από όπου επέστρεψε με εννέα μετάλλια, τέσσερα χρυσά, δύο ασημένια και τρία χάλκινα. Στους αγώνες συμμετείχαν παιδιά γεννηθέντα από 2004 μέχρι 2009, σε τρείς κατηγορίες ηλικίας, 2004-2005, 2006-2007, 2008-2009.
 
Συγκεκριμένα χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν στην κατηγορία των 28 κιλών η Αγάπη Αμπελίδου, γεννηθείσα το 2006, στην κατηγορία των 48 κιλών η Νικολέτα Μπάρμπα, γεννηθείσα το 2004, στην κατηγορία των 42 κιλών ο Νίκος Αμπελίδης, αλλά και ο Γιώργος Βαρντανιάν στη δική του ηλικιακή ομάδα, ο οποίος αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί ενώ κανονικά αγωνίζεται στην κατηγορία των 38 κιλών ανέβηκε μια κατηγορία λόγω έλλειψης ατόμων, καταφέρνοντας όμως να αναδειχθεί πρώτος.
 
Στην κατηγορία των 32 κιλών ο Θεόδωρος Χριστοφορίδης, γεννηθείς το 2005, και στην κατηγορία των 35 κιλών ο Κωνσταντίνος Αυτοφορίδης, γεννηθείς το 2004, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση. Το χάλκινο μετάλλιο κατέλαβαν στην κατηγορία των 48 κιλών η Ελένη Σταμπουλή, γεννηθείσα το 2004, στην κατηγορία των 32 κιλών ο Νίκος Κασαπίδης και στην κατηγορία των 48 κιλών ο Χρήστος Χρηστάκης.
 
Ο προπονητής του συλλόγου κ. Θόδωρος Καρυπίδης υπογράμμισε ότι «η εμφάνιση όλων των αθλητών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική», κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι  όλοι οι αθλητές έλαβαν μετάλλια.
 
Ο Σύλλογος το καλοκαίρι θα παραμείνει ανοικτός, αφού συνεχίζεται η προετοιμασία για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων που θα διεξαχθεί στις αρχές Αυγούστου στην Ισπανία, στο οποίο θα συμμετάσχουν ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν στην κατηγορία 50 κιλών, ο Χρήστος Σκόδρας στην κατηγορία των 54 κιλών και ο Γιάννης Βίνικ στην κατηγορία των 58 κιλών.
 
Να σημειωθεί, ακόμη, ότι ο αθλητής του συλλόγου Ιμπίς Νιαζή πάλεψε στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων, όμως δεν κατάφερε να διακριθεί και βγήκε 14ος στην κατηγορία του.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.