Οι δυο πρωτες μεταγραφες του ΓΑΣ Κομοτηνη

Απέκτησε Μιχαηλίδη και Καραμπέκη από Ξάνθη

Το τμήμα μπάσκετ ανδρών του ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ανακοίνωσε τις 2 πρώτες μεταγραφές παικτών για την αγωνιστική περίοδο 2015-16, τον Θεόδωρο Μιχαηλίδη και τον Δημήτρη Καραμπέκη, αθλητές που πέρυσι αγωνιζόταν σε ομάδες της γειτονικής Ξάνθης κι οι οποίοι θα κληθούν να ενισχύσουν την ομάδα της πόλης μας στο νέο της εγχείρημα, με τους Βελή Χασάν, Κίμωνα Λεχούδη και Κώστα Ντίνα στην τεχνική ηγεσία. 

Το βιογραφικό του Θόδωρου Μιχαηλίδη

Ο Θόδωρος Μιχαηλίδης γεννήθηκε το 1987, έχει ύψος 1,87 και αγωνίζεται στις θέσεις 2 και 3 (shooting guard). Ξεκίνησε την καριέρα του στον Αρίωνα Ξάνθης, στον οποίο αγωνίστηκε από το 2002 μέχρι το 2005, στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Ορφέα Νέου Σκοπού (2005-09) λόγω σπουδών στην πόλη των Σερρών και επέστρεψε στον Αρίωνα Ξάνθης την τετραετία 2009-2013, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε σε πολιτιστικούς συλλόγους της Ξάνθης. Έχει κατακτήσει 2 φορές το πρωτάθλημα Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (με Αρίωνα και με Ορφέα Νέου Σκοπού) 3 κύπελλα ΕΚΑΣΑΜΑΘ (1 με Αρίων και 2 με Ορφέα Ν. Σκοπού) και 2 πρωταθλήματα πολιτιστικών συλλόγων Ξάνθης. Είναι πυροσβέστης στο επάγγελμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχε στο τουρνουά 3 on 3 της ΑΕΚ Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Μαΐου και αντιμετώπισε με την ομάδα του τους Κίμωνα Λεχούδη και Κώστα Ντίνα. Εκεί έγινε, μάλιστα, και η πρώτη επαφή προκειμένου να ενταχθεί στον ΓΑΣ. 

Το βιογραφικό του Δημήτρη Καραμπέκη

Ο Δημήτρης Καραμπέκης είναι γεννημένος το 1994, αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2 και κατάγεται από την πόλη των Σερρών. Εντάχθηκε το 2006 στις ακαδημίες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, καθώς ο πατέρας του, ο οποίος είναι πραγματικός λάτρης του αθλήματος, στρατιωτικός στο επάγγελμα, υπηρετούσε σε μονάδα του γειτονικού νομού. Εκεί αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής και στο παιδικό τμήμα της ομάδας του Εθνικού, ενώ το 2008 επέστρεψε σε πάτρια εδάφη (και πάλι λόγω μετάθεσης του πατέρα του) για να αγωνιστεί κατά σειρά στην ΑΕ Σερρών (παιδικό πρωτάθλημα 2008-09), στους Ικάρους Σερρών (παιδικό και εφηβικό πρωτάθλημα αλλά και συμμετοχή στο ανδρικό πρωτάθλημα Α2 εθνικής κατηγορίας 2009-10) και τον Πανσεραϊκό (εφηβικό τμήμα 2010-11, με το οποίο συμμετείχε μάλιστα στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος καταλαμβάνοντας την 4η θέση με αρκετές ατομικές διακρίσεις αλλά και ανδρικό τμήμα Α ΕΚΑΣΑΜΑΘ τις χρονιές 2010-11 και 2011-12). Το 2012 εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Ξάνθης και εντάχθηκε στην ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης, με την οποία πέτυχε 2 διαδοχικές ανόδους, τη χρονιά 2012-13 στη Γ’ Εθνική και τη χρονιά 2013-14 στη Β’ Εθνική κατηγορία. Πέρυσι αγωνίστηκε και πάλι στην Ασπίδα Ξάνθης, με την οποία γνώρισε, μαζί με τον ΓΑΣ, τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική. Ο Δημήτρης Καραμπέκης έχει, επίσης, συμμετάσχει σε όλες τις βαθμίδες των κλιμακίων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στην Εθνική ομάδα Παμπαίδων αλλά και την Εθνική ομάδα Παίδων, με αρκετές συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά αλλά και σε πανευρωπαϊκούς αγώνες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή τα τελευταία χρόνια σε επίσημους και φιλικούς αγώνες και χαίρει της εκτίμησης του νέου προπονητικού τιμ της ομάδας, τόσο ως προς την μπασκετική του παιδεία και αξία αλλά και ως προς τον εν γένει χαρακτήρα του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.