Οι νεοι διευθυντες των 19 δημοτικων σχολειων της Ροδοπης

Αναμονή σε γυμνάσια και λύκεια και εκλογές για υποδιευθυντές τη Δευτέρα

Απόφαση, με την οποία κηρύσσει την έναρξη ή την ανανέωση της θητείας 19 διευθυντών σε αντίστοιχες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, εξέδωσε κατόπιν της ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Παναγιώτης Κεραμάρης. Οι τοποθετήσεις αφορούν στα 13 δημοτικά σχολεία της Κομοτηνής, καθώς επίσης στα δημοτικά σχολεία της Αιγείρου, του Κοσμίου, της Ξυλαγανής, του Ροδίτη, του Ιάσμου και των Σαπών. Η θητεία των νέων διευθυντών ορίζεται πως θα λήξει στις 31 Ιουλίου του 2017.
 
 

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ
1 ΚΑΛΤΣΕΡΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
 
 
2 ΤΖΩΓΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
 
3 ΜΙΓΓΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
 
 
4 ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 4ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
 
 
5 ΤΖΙΩΤΖΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 5ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
 
 
6 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ 6ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
 
 
7 ΤΡΑΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 7ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
 
 
8 ΚΑΦΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
 
 
9 ΓΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
 
10 ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
 
 
11 ΣΕΡΜΠΕΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
 

 
 

12 ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ 12ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
 
     
13 ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 13ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
 
     
14 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Δημοτικό Σχολείο Αιγείρου
 
 
15 ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΩΡΟΘΕΑ Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου
 
 
16 ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Δημοτικό Σχολείο Ξυλαγανής
 
 
17 ΙΩΒ ΜΙΧΑΗΛ Δημοτικό Σχολείο Ροδίτη
 
 
18 ΣΤΟΥΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου
 
 
19 ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

 
 
Οι εκπαιδευτικοί καθορίζουν κατά 1/3 την επιλογή των διευθυντών τους
 
Θυμίζουμε πως η επιλογή νέων διευθυντών στην πρωτοβάθμια, όπως και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ρυθμίζεται πλέον από νέο νομικό πλαίσιο, κατά το οποίο λόγο έχουν-σε ποσοστό 1/3- οι συνάδελφοι των υποψηφίων. Συγκεκριμένα, προβλέπονται διαδικασίες μυστικής ψηφοφορίας, στις οποίες λαμβάνουν μέρος τα μέλη των συλλόγων διδασκόντων των οικείων σχολικών μονάδων. Στα δημοτικά σχολεία της Ροδόπης οι εκλογές διεξήχθησαν στις 10 Ιουνίου και αφού τα αποτελέσματά τους αξιολογήθηκαν, σε συνδυασμό με τα άλλα δύο κριτήρια που θέτει ο νόμος, εκδόθηκε η σχετική απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Θυμίζουμε ότι το δεύτερο κριτήριο είναι η επιστημονική- παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση του υποψηφίου, η οποία προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου του και από τα συνυποβαλλόμενα αποδεικτικά στοιχεία, ενώ το τρίτο αφορά στην υπηρεσιακή κατάσταση καθοδηγητικής και διοικητικής εμπειρίας, που αξιολογείται επίσης μέσω των στοιχείων του φακέλου του.
 

 
«Ψήφο εμπιστοσύνης» στους υφιστάμενους διευθυντές έδωσαν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας
 

Μέσα από την ίδια διαδικασία και το ίδιο σύστημα προβλέπεται να επιλεγούν και οι διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στη Ροδόπη, οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων προσήλθαν ήδη μία φορά στις κάλπες, την προηγούμενη Παρασκευή, για να εκλέξουν διευθυντές, ενώ η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας θα επαναληφθεί την προσεχή Δευτέρα, αυτή τη φορά για τους υποδιευθυντές.
 
Από την ψηφοφορία για τους διευθυντές δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό των υφιστάμενων διευθυντών, που έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνης από τους συναδέλφους τους, ξεπερνά το 90%. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα η πλειοψηφία των γυμνασίων και των λυκείων του νομού να έχει τους ίδιους διευθυντές για την επόμενη διετία. Η οριστική απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και τα ονόματα των εκπαιδευτικών, που τοποθετούνται στις διευθύνσεις κάθε σχολικής μονάδας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας, αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στην προσεχή εβδομάδα. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι νέοι διευθυντές θα κληθούν να εκλέξουν με τη σειρά τους τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ροδόπης.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.