«Πρασινο φως» απο τους Βουλγαρους

Για τη διέλευση λεωφορείων από τους μεθοριακούς σταθμούς Νυμφαία και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Με ικανοποίηση έλαβε την επιστολή της υπουργού τουρισμού της Βουλγαρίας η διοίκηση της περιφέρειας, αφού με αυτή εκφράζεται η πρόθεση της γείτονας χώρας για άρση των περιορισμών διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από μεθοριακούς σταθμούς που βρίσκονται στην έκταση της περιφέρειας μας.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αρθεί ο ακατανόητος και άδικος αποκλεισμός της Περιφέρειάς μας με δεδομένη τη φημολογία ότι διαφωνεί η βουλγαρική πλευρά ως προς τη διέλευση των λεωφορείων, μετά από άτυπη συζήτηση με βούλγαρους παράγοντες, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης έλαβε εκ μέρους της Βουλγαρικής Κυβέρνησης από την Υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας, κ. Nikolina Angelkova, επιστολή στην οποία εκφράζεται από τα πλέον επίσημα χείλη πως η βουλγαρική πλευρά συμφωνεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις με τη διέλευση τουριστικών λεωφορείων έως 55 θέσεων από το μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας και έως 22 θέσεων από το μεθοριακό σταθμό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Nikolina Angelkova
 
«Να ενδυναμωθούν οι ευκαιρίες κοινών οικονομικών πρωτοβουλιών τόσο κατά την χειμερινή όσο και τη θερινή τουριστική περίοδο»

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων η κ. Angelkova παραδέχεται πως η κατάσταση την παρούσα χρονική στιγμή είναι περίπλοκη λόγω των συμφωνιών μεταξύ των δύο κρατών όμως, σύμφωνα με την ίδια «τα κοινά οικονομικά συμφέροντα καθιστούν αναγκαία τη συνεργασία ώστε να τονωθούν οι πιθανότητες ανταλλαγής τουριστών και να ενδυναμωθούν οι ευκαιρίες κοινών οικονομικών πρωτοβουλιών τόσο κατά την χειμερινή όσο και τη θερινή τουριστική περίοδο».
 
«Με αυτή την επικοινωνία» συνεχίζει η επιστολή της υπουργού τουρισμού της Βουλγαρίας «θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια σας ώστε να επιτραπεί η διέλευση λεωφορείων μέχρι 22 θέσεων και ελαφριών εμπορικών οχημάτων μέσω του μεθοριακού σταθμού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ξάνθη και λεωφορείων μέχρι 55 θέσεων από το μεθοριακό σταθμό Νυμφαίας. Θεωρώ ότι αυτό το μέτρο θα ενθαρρύνει τη ροή τουριστών προς το Αιγαίο πέλαγος και τα ελληνικά θέρετρα στην περιφέρεια ΑΜ-Θ και θα τονώσει, ενδεχομένως, την οικονομία εκατέρωθεν των συνόρων.
 
Η επιστολή της κ. Angelkova κλείνει εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι εν λόγω ενέργειες θα διασφαλίσουν την πιθανότητα καλύτερης ανταλλαγής τουριστών, το καλοκαίρι για την Ελλάδα και τα θερινά της θέρετρα και το χειμώνα για τη Βουλγαρία καθώς το χιονοδρομικό κέντρο του Παμπόροβο θα είναι ευκολότερα προσβάσιμο από οργανωμένα γκρουπ επισκεπτών.

Γιώργος Παυλίδης
 
«Εφόσον και από τη βουλγαρική πλευρά δεν υφίστανται εμπόδια πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι τυπικές διαδικασίες»

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Παυλίδης λαμβάνοντας γνώση του περιεχομένου της επιστολής σημείωσε σχετικά ότι «η οικονομική ανάπτυξη αποτελεί τη βάση  της σταθερότητας και της προοπτικής της Περιφέρειας. Η ακατανόητη απαγόρευση της διέλευσης των τουριστικών λεωφορείων από τους μεθοριακούς σταθμούς μας κοστίζει ακριβά. Εφόσον και από τη βουλγαρική πλευρά δεν υφίστανται εμπόδια πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι τυπικές διαδικασίες που θα άρουν τις απαγορεύσεις και θα ενισχύσουν τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής. Αναμένουμε…”.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.