Παντου χρειαζεται ενας καλος Σαμαρειτης

Τη σύναψη συνεργασίας επισημοποίησαν χθες ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και περιφερειακό τμήμα εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού

Τη σύναψη συνεργασίας μεταξύ του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και του περιφερειακού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη πολυπρόσωπων εκδηλώσεων και δράσεων που υλοποιεί το Δημοτικό Θέατρο, επισημοποίησαν μέσω των ανακοινώσεων τους στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι επικεφαλής των διοικήσεων των δύο φορέων κ. Σοφία Μενεσελίδου και κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, αντίστοιχα.
 
Η συνεργασία μετρά αρκετούς μήνες, καθώς από το Νοέμβριο του 2014, ύστερα από τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα που υπέβαλλε η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ, το περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού δια των εθελοντών Σαμαρειτών, συνδράμει με την παρουσία του, στην υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων του.
 
Η κ. Μενεσελίδου περιέγραψε μάλιστα και το πρώτο περιστατικό έκτακτης ανάγκης, που καταγράφηκε στο ΔΗΠΕΘΕ, όταν θεατής μουσικής παράστασης τραυματίστηκε. Άμεση ήταν επέμβαση των Σαμαρειτών, που βρίσκονταν στο χώρο- για την παροχή των πρώτων βοηθειών πριν επιληφθεί το νοσοκομείο. «Τους καρπούς των αποτελεσμάτων αυτής της συνεργασίας τους έχουμε ήδη γευτεί» ανέφερε η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της Διοίκησης και του Δήμου Κομοτηνής, προς τον κ. Αντωνόπουλο και την ομάδα των εθελοντών του Ε.Σ για την υποστήριξή τους.
Διευκρινίζοντας ότι εκτός από την υγειονομική κάλυψη, μέσω της παρουσίας των Σαμαρειτών εμπεδώνεται και «το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας, που θέλουμε στις εκδηλώσεις ειδικά όταν αυτές είναι πολυπρόσωπες ή έχουν να κάνουν με μικρά παιδιά» η κ. Μενεσελίδου ευχήθηκε η συνεργασία αυτή να εξακολουθήσει και τη νέα θεατρική περίοδο.
 
Στην αποστολή του Ερυθρού Σταυρού και τις αξίες που διέπουν τη δράση του, με κυρίαρχη τον ανθρωπισμό, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος στην Κομοτηνή κι αναπληρωτής καθηγητής της νομικής σχολής του ΔΠΘ κ. Αντωνόπουλος. Στο πλαίσιο του σκοπού του, το διεθνές κίνημα προσφέρει τη συνδρομή του για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων όπως πολεμικές συγκρούσεις ή φυσικές καταστροφές. Με τη λειτουργία των τομέων νοσηλευτικής, κοινωνικής πρόνοιας και Σαμαριτών, διασωστών ναυαγοσωστών, αντίστοιχα συμμετέχει στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. «Ο άνθρωπος και τα προβλήματα του κι η ανακούφισή τους σε περίπτωση τέτοιων εκτάκτων συνθηκών είναι ίσως η βασικότερη αποστολή του κινήματος» επισημαίνει.
 
Το περιφερειακό τμήμα αριθμεί 60 συνολικά εθελοντές ενώ ήδη έχει αναλάβει την υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ, του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής και των αθλητικών δράσεων των τοπικών συλλόγων, μέσω του σώματος εθελοντών Σαμαρειτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.