2.587 θεσεις για φυλακες εως και αρχαιολογους

Υποψήφιοι δεκάδων ειδικοτήτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα ωφεληθούν από τη μεγάλη προκήρυξη για 2.587 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.
 
Οι θέσεις αφορούν υποψηφίους όλων των κατηγοριών, εκ των οποίων 1.129 στη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση, 437 στην Πανεπιστημιακή, 420 στην Υποχρεωτική και 253 στην Τεχνολογική Εκπαίδευση.
 
Οι υποψήφιοι κατηγορίας ΔΕ θα επιλεγούν από την ειδικότητα Φυλάκων και Νυχτοφυλάκων, ενώ οι πολυπληθέστερες ειδικότητες της κατηγορίας ΥΕ είναι εκείνες των Καθαριστριών και των Εργατών, προσφέρονται ωστόσο κάποιες – λίγες – θέσεις για Φύλακες ΥΕ, Κλητήρες και υπαλλήλους Γενικών Καθηκόντων.
 
Από την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση θα επιλεγεί προσωπικό 36 ειδικοτήτων, από τις οποίες την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνουν οι εξής: Αρχαιολόγοι, όπου αντιστοιχούν 113 θέσεις, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με 80 θέσεις, Πολιτικών Μηχανικών με 48 θέσεις και Αρχαιολόγων – Βυζαντινολόγων με 31 θέσεις. Όσο για τους υποψηφίους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης θα επιλεγούν από 15 ειδικότητες, οι πολυπληθέστερες των οποίων είναι οι ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (124 θέσεις) και ΤΕ Λογιστών (49 θέσεις).
 
Αναφορικά με τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι Φύλακες ΔΕ – η πολυπληθέστερη από τις ειδικότητες – αυτά είναι πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα, ή απολυτήριο τίτλο ΙΕΚ ή ΤΕΕ Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών, ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ή ΤΕΛ, ή ΤΕΣ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ, ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. Ειδικά για τους Ημερήσιους Φύλακες, απαραίτητο προσόν θεωρείται η πιστοποιημένη καλή γνώση της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής ή ρωσικής γλώσσας. 

Οι θέσεις στην περιφέρεια ΑΜ-Θ

Για την περιφέρεια ΑΜ-Θ η κατανομή των θέσεων υποχρεωτικής εκπαίδευσης έχει ως εξής:

Αρχαιολογικός Χώρος Παπικίου Όρους 3
Αρχαιολ. Χώρος και Μουσείο Σαμοθράκης 1
Αρχαιολ. Μουσείο Κομοτηνής 2
Αρχαιολ. Χώροι Καβάλας-Θάσου 10
Αρχαιολ. Χώροι Μαρωνείας και Στρύμης 2
Αρχαιολ. Χώροι Ορεινού Τμήματος ΠΕ Ξάνθης 3
Αρχαιολ. Χώρος Αβδήρων 7
Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου 1
ΕΦΑ Δράμας 1
ΕΦΑ Έβρου 1
Μουσείο Καβάλας 2
Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης 1

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.