Εγκαινιαστηκε το νεο πνευματικο κεντρο της Αγιας Βαρβαρας

Παραχωρήθηκε από την τράπεζα “Attica Bank”

Τo νέο πνευματικό της κέντρο απόκτησε η ενορία της Αγίας Βαρβάρας στην περιοχή των στρατώνων, το οποίο και εγκαινίασε την Τετάρτη 27 Μαΐου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
 
Πρόκειται για ένα χώρο που παραχωρήθηκε στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής από την τράπεζα “Attica Bank”, ο οποίος βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό, επί της οδού Κατσαντώνη, «φιλοτεχνήθηκε» από τον κ.Στάθη Γκεβρέκη και «εξοπλίστηκε» από τον Σύλλογο Στρατώνων με τη συμβολή γονιών και παιδιών της ενορίας.
Στα εγκαίνια που έλαβαν χώρα την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, πλαισιωμένος από τους εφημέριους του Ναού της Αγίας Βαρβάρας, τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ ακολούθως σε δηλώσεις του εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωσε ενός αιτήματος χρόνων που όπως είπε έγινε πραγματικότητα με τη συνδρομή της Τράπεζας “Attica Bank”, που μετά από εκτενή αλληλογραφία με την Μητρόπολη ενέκρινε την παραχώρηση του κτιρίου, που θα αποτελέσει «πνευματικό φάρο, καταφύγιο και διδακτήριο ψυχών, όπου οι ακροατές του λόγου του Θεού θα γίνονται και ποιηταί και παράλληλα θα διατυπώνονται από τους νέους σύγχρονοι προβληματισμοί».

Την τράπεζα “Attica Bank” εκπροσώπησε η διευθύντρια του Υποκαταστήματος Κομοτηνής της Attica Bank, κ. Βίκυ Καρακώστα, η οποία εξήρε το έργο των Εφημέριων π. Ιωάννη Μακίδη και π. Αργύριου Καϊμακάμη τονίζοντας πως η Τράπεζα στηρίζει γενικώς ανάλογες προτάσεις και πρωτοβουλίες, η οποία και παρέλαβε από τα χέρια του Μητροπολίτη, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, μία εικόνα της Παναγίας.
 
Μετά το τέλος της τελετής μικροί μαθητές ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα πνευματικού περιεχομένου θεατρικό με θέμα τη σωστή προσευχή του Χριστιανού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.