Τεσσερα νεα περιστατικα παρανομης εισαγωγης φυτοφαρμακων και υγραεριου ανακαλυψαν οι αστυνομικοι στη Νυμφαια

Κατασχέθηκαν 12 πλαστικά δοχεία με φυτοφάρμακα και ποσότητα υγραερίου

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα, το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις άνδρες, ηλικίας 65, 46, 40 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
 
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 46 και 40 ετών, να πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, 5 πλαστικά δοχεία με φυτοπροστατευτικό υγρό, τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση – πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 65χρονο να πραγματοποιεί είσοδο στη χώρα, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, 2 δοχεία με υγραέριο, συνολικού βάρους 20 κιλών, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι αναλογούντες φόροι και δασμοί.
 
Στην τρίτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 39χρονο να πραγματοποιεί είσοδο στη χώρα, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, 7 πλαστικά δοχεία με φυτοπροστατευτικό υγρό, τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση – πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής.
 
Κατασχέθηκαν 12 πλαστικά δοχεία με φυτοπροστατευτικό υγρό και 2 δοχεία με υγραέριο. Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Θανατηφόρο τροχαίο στη Δράμα

 
Αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονη εξετράπη της πορείας του
 
Νεκρή η οδηγός ελαφρά τραυματισμένες οι 3 συνεπιβαίνοντες

 
Τη Δευτέρα το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Αγίας Παρασκευής- Νεροφράκτη Δράμας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονη και επέβαιναν άλλες τρεις γυναίκες, ηλικίας 48, 23 και 21 ετών, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 23χρονης και τον ελαφρύ τραυματισμό της οδηγού και των υπολοίπων επιβατών.
 
Οι παραπάνω ημεδαπές μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.
626 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 4 συσκευασίες καπνού έκρυβε στο σπίτι του 46χρονος Αρμένιος στην Ξάνθη
 
Συνελήφθη τη Δευτέρα το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 46χρονος, υπήκοος Αρμενίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του, 626 πακέτα τσιγάρων και 4 συσκευασίες καπνού, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

Λαθραία τσιγάρα πουλούσε 67χρονος στην Ξάνθη

Κατασχέθηκαν 246 πακέτα τσιγάρων και 6 νάιλον συσκευασίες καπνού
 
Συνελήφθη το Σάββατο το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 67χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 67χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 246 πακέτα τσιγάρων και 6 νάιλον συσκευασίες καπνού, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
 
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και καπνού. Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.