Επιστρεφουν στη δουλεια 11 «διαθεσιμοι» καθηγητες της Ροδοπης

Μετά και την επανασύσταση των καταργηθέντων κλάδων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων

Στα ΕΠΑΛ Κομοτηνής, αναμένεται να τοποθετηθούν οι 11 εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τρίτης σε ΦΕΚ, η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη, με την οποία επανασυστήνονται οι καταργηθέντες κλάδοι και ειδικότητες εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οργανικών θέσεων.
 
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη Δ.Ε Ροδόπης, επανασυστήνονται οι ειδικότητες κομμωτικής, αισθητικής και βρεφονηπιοκόμων που είχαν καταργηθεί. Ήδη όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης κ. Θόδωρος Μούχτσης, εκ μέρους των «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών υποβλήθηκαν δηλώσεις επανένταξης στον κλάδο των καθηγητών, ενώ αναμένονται κι οι σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των ειδικοτήτων από τον Σεπτέμβριο.
 
Με την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη διάθεση της τοπικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είτε για να διδάξουν στις τάξεις της ειδικότητάς τους, ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες στις σχολικές μονάδες.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως , σύμφωνα με τον κ. Μούχτση, όλοι ανεξαιρέτως οι καθηγητές θα επιστρέψουν στην εργασία τους.
 
Στα ΕΠΑΛ, πρόκειται τέλος να απορροφηθούν οι καθηγητές που υπηρετούσαν στις ΕΠΑΣ οι οποίες καταργήθηκαν σε όλη τη χώρα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.