Στις 3 Ιουνιου ανοιγουν οι αιτησεις

Για τις 465 θέσεις εφοριακών

Την προκήρυξη 2Κ/2015 για προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων εξήντα πέντε (465) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών εξέδωσε το ΑΣΕΠ. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 3 Ιουνίου και λήγει στις 17 Ιουνίου 2015.
 
Συγκεκριμένα το ΑΣΕΠ έχει ήδη εκδώσει την προκήρυξη για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 465 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα στην προκήρυξη υπάρχει πρόβλεψή για κατάληψη θέσεων από ειδικές κατηγορίες και συγκεκριμένα:
 
• Ποσοστό 20% στο σύνολο των προκηρυσσομένων θέσεων κατά Περιφερειακή Ενότητα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτεται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων
• Ποσοστό 10% στο σύνολο των προκηρυσσομένων θέσεων κατά Περιφερειακή Ενότητα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτεται από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών
• Ποσοστό 5% επί του συνόλου των προκηρυσσομένων θέσεων στις Περιφερειακές Ενότητες των περιφερειών Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, καλύπτεται από παλιννοστούντες Πόντιους ομογενείς, εφόσον υπάρχουν και δηλώσουν ότι θα υπηρετήσουν στις περιοχές αυτές επί 10ετία
• Ποσοστό 5% επί του συνόλου των προκηρυσσομένων θέσεων στις Περιφερειακές Ενότητες των περιφερειών Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, καλύπτεται από ομογενείς προερχόμενους από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια
• Ποσοστό 5‰ στο σύνολο των προκηρυσσομένων θέσεων κατά Περιφερειακή Ενότητα, καλύπτεται από Έλληνες υπηκόους που προέρχονται από τη Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και είναι οι ίδιοι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια δήμου της Θράκης ή άλλου δήμου της χώρας, στον οποίο έχουν μετεγγραφεί από δήμο της Θράκης. 

Προσόντα

Στα τυπικά προσόντα των υποψηφίων ανήκουν η πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας, η γνώση χειρισμού Η/Υ και ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας. Εναλλακτικά η εμπειρία (τουλάχιστον δύο ετών) στην Ελεγκτική ή στη Λογιστική ή στη Χρηματοοικονομικη ή στο Φορολογικό Δίκαιο ή στην Πολιτική Δικονομία ή στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο. Για τις θέσεις που ανοίγουν σε νησιωτικές και ακριτικές περιοχές απαραίτητη θεωρείται η εντοπιότητα των υποψηφίων, δηλαδή να είναι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων, των νομών ή των νησιών που ορίζει η προκήρυξη.
 
Ωστόσο καθοριστικής σημασίας κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων θεωρούνται η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης (που προσφέρει 400 μόρια) ενώ η εξειδικευμένη εμπειρία μοριοδοτείται έως 84 μονάδες με 7 μονάδες ανά μήνα.
 
Υπενθυμίζεται πως για τους υποψηφίους οικονομικής κατεύθυνσης ζητείται πτυχίο ή δίπλωμα Οικονομικών ή Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Δημοσίων Οικονομικών ή Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης ή Στατιστικής ή Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Λογιστικής Χρηματοοικονομικής και Ποσοτικής Ανάλυσης
 
Για τις υπόλοιπες 116 θέσεις Νομικής κατεύθυνσης χρειάζεται πτυχίο ή δίπλωμα Νομικής. 

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Για τις θέσεις της εν λόγω προκήρυξης οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν – υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) αίτηση συμμετοχής της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 2Κ/2015, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενεργού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
 
Επισημαίνονται τα εξής:
 
Όσοι υποψήφιοι δεν είναι εγγεγραμμένοι (ταυτοποιημένοι) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Α.Σ.Ε.Π. (δηλαδή όσοι δεν έχουν λάβει όνομα μέλους και κωδικό πρόσβασης στις Online Υπηρεσίες), πρέπει πρώτα να εγγραφούν ως μέλη (ταυτοποιηθούν) στο διαδικτυακό τόπο (portal) του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), στη διαδρομή: «Online Υπηρεσίες -> Αίτηση Ταυτοποίησης Υποψηφίων» και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που τους αποστέλλονται στο email τους, να προχωρήσουν στη συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στην προκήρυξη (επιλογή «Νέα ηλεκτρονική αίτηση»).
 
Οι υποψήφιοι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι (ταυτοποιημένοι) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Α.Σ.Ε.Π. πρέπει να εισέλθουν στις Online Υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας το όνομα μέλους και τον κωδικό πρόσβασης που τους έχουν ήδη δοθεί και στη συνέχεια να προχωρήσουν στη συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στην προκήρυξη (επιλογή «Νέα ηλεκτρονική αίτηση»). Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων αυτών παρέχεται ειδικά σχεδιασμένος σύνδεσμος υπενθύμισης των κωδικών πρόσβασης στις Online Υπηρεσίες.
 
Σε κάθε περίπτωση κρίνεται σκόπιμο οι υποψήφιοι, να συμβουλεύονται τις Συχνές Ερωτήσεις για τις Ηλεκτρονικές (Online) Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.
 
Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διαδικασίας οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποστείλουν με συστημένη επιστολή στο ΑΣΕΠ, στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 2Κ/2015, Τ.Θ. 14.304, Αθήνα, Τ.Κ. 115.10, τα ακόλουθα δικαιολογητικά έως τις 22 Ιουνίου:
 
• Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη της εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης
• Παράβολο 15 ευρώ που εκδίδεται από δημόσιο ταμείο
• Φωτοαντίγραφο δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας
• Το απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.