Στις 26 Ιουνιου το Βαλκανικο Ανταμωμα Σαρακατσανων στη Νεα Σαντα

Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Μαρωνείας -Σαπών 2015»

Μία εξαιρετικά σημαντική ως προς την ουσία αλλά και την ιστορική της σημειολογία εκδήλωση, το Βαλκανικό αντάμωμα των Σαρακατσάνων με απόφαση του διοργανωτή Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσάνων πρόκειται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2015 στην κεντρική πλατεία της Νέας Σάντας του Δήμου Μαρώνειας- Σαπών. Στο αντάμωμα αυτό θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από συλλόγους Σαρακατσάνων τόσο από την Ελλάδα όσο και από χώρες της Βαλκανικής .
 
Ο Δήμος Μαρώνειας- Σαπών, στην χωρική ενότητα του οποίου για πρώτη φορά επιλέγεται να διοργανωθεί το αντάμωμα αυτό, είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε και μάλιστα την ενέταξε στις παράλληλες εκδηλώσεις του φετινού «Φεστιβάλ Μαρωνείας- Σαπών 2015».
 
Για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στο Δημαρχείο στις Σάπες, συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Μαρωνείας- Σαπών κ.Γιάννη Σταυρίδη με τον επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασίλη Σερμπέζη, τον νυν Πρόεδρο κ. Γιώργο Νάκο, το μέλος κ. Γιάννα Μπίκου και τον Πρόεδρο της ΤΚ Νέας Σάντας κ. Γιάννη Τσαρακλή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.