Οι Gioumourtzina ηρθαν και στην Gümülcine

Οι Gioumourtzina είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη από τους Ανέστη Νείρο στα synths, drum machines και φωνή και Γιάννη Τσελίκα, στο ηλεκτρικό μπάσο, ενώ αργότερα προστέθηκε στην παρέα και ο Νίκος ΚΣ στα τύμπανα, συνεισφέροντας σε ένα δυναμικότερο ηχητικό αποτέλεσμα. Από τις απαρχές του συγκροτήματος ο γοητευτικός συνδυασμός της Electronica, της Techno και της New Wave μουσικής που εκτελούν προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό αυτών των ήχων, σημειώνοντας ανοδική πορεία στα air plays ραδιοφώνων της Θεσσαλονίκης, αρχικά, και στη συνέχεια ολόκληρης της Ελλάδας. Μέσα στο 2015 αναμένεται να κυκλοφορήσει και ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος.
 

Το όνομά τους, ναι μας ακούγεται ιδιαίτερα προσφιλές. Είναι μια παραλλαγή φυσικά της τουρκικής ονομασίας της πόλης μας. Ο Ανέστης κατάγεται από την περιοχή μας κι έτσι πήρε το Gmlcine και το μεταποίησε σε Gioumourtzina ώστε να είναι πιο εύηχο.
 
Λίγες μέρες πριν την εμφάνισή τους στο Plisskn Fest οι Gioumourtzina, στη μικρή «βόλτα» που κάνουν στη βόρεια Ελλάδα, δεν μπορούσαν παρά να έρθουν και στην πόλη της Κομοτηνής, στο Κιούμπρικ καφέ, παρέα με τον Φώτη από τους Tendts. Το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκαν στην πόλη μας και χάρισαν μια βραδιά γεμάτη χορό και αισθαντικές μουσικές.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.