Μουσικη πανδαισια στο πολιτιστικο διημερο του Ωδειου Δ.Κοψα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού το πολιτιστικό διήμερο που διοργάνωσε το Ωδείο Δ. Κόψα στο Ίδρυμα Παπανικολάου.
 
Περίπου 130 παιδιά αλλά και ενήλικες, μαθητές του Ωδείου Δ. Κόψα ξεδίπλωσαν τα μουσικά τους ταλέντα και τα αποτελέσματα της δουλειάς ενός ολόκληρου χρόνου για το κοινό της Κομοτηνής που τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, γέμισε ασφυκτικά το αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου.
 
Το πολιτιστικό διήμερο «άνοιξε» το Σάββατο με τις ατομικές εκτελέσεις των μαθητών του Ωδείου όλων των ηλικιών, σε πιάνο, βιολί, αρμόνιο και έγχορδα, ενώ την Κυριακή τη σκυτάλη έλαβαν οι χορωδίες, η παιδική, η βυζαντινή, τα ντουέτα κτλ. 

Δημήτρης Κόψας «Ότι καλλιτεχνικό γίνεται καλά οργανωμένο βοηθάει σίγουρα την καλλιτεχνική παιδεία της πόλης μας»

Η ιδέα του πολιτιστικού διημέρου προέκυψε σύμφωνα με τον διευθυντή του Ωδείου κ. Δημήτρη Κόψα έτσι ώστε « να έχουν περισσότερη άνεση οι μαθητές χρονικά, ώστε να δείξουν το έργο τους». Ο κ. Κόψας δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των μαθητών του Ωδείου όσο και από την προσέλευση του κόσμου, τονίζοντας πως «ο κόσμος ίσως λόγω της κρίσης στρέφεται περισσότερος στις τέχνες και τον πολιτισμό» κάτι που χαρακτήρισε ως θετικό καθώς όπως τόνισε «αποτελεί διέξοδο απ’ όλα τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας».
 

Ο κ. Κόψας στάθηκε όμως και στην αξία της σωστής εκπαίδευσης των παιδιών και των ενηλίκων που ασχολούνται με τη μουσική τονίζοντας πως το βασικό ζητούμενο είναι να γίνεται καλή δουλειά και να έχουμε καλά αποτελέσματα, έτσι ώστε να ανταμείβεται και ο κόπος των μαθητών και των γονιών να έχει αποτέλεσμα».
 
Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί και την αρχή των τελευταίων ημερών μαθημάτων του Ωδείου για φέτος, το οποίο ολοκληρώνει την χρονιά του με θετικό απολογισμό αλλά και υψηλούς στόχους και απαιτήσεις για την επόμενη χρονιά, που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.
 
Άλλωστε, όπως υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Κόψας, «η μουσική παιδεία βοηθά τα παιδιά σε όλους τους τομείς της ζωής τους από την κίνηση και την ψυχολογία τους, στον τρόπο σκέψης, την ανάπτυξη, την πειθαρχία και την κοινωνικοποίησή τους» υπογραμμίζοντας επίσης την στροφή του κόσμου προς τη μουσική και πιο συγκεκριμένα προς την κλασσική μουσική.
 
Τέλος ερωτηθείς σχετικά με τα ερεθίσματα που λαμβάνουν τα νέα παιδιά από τις διάφορες μουσικές και όχι μόνο εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Κομοτηνή, ο κ. Κόψας υποστήριξε πως «οι εκδηλώσεις που γίνονται δημιουργούν ερεθίσματα στα παιδιά, βλέπουν, γνωρίζουν πράγματα, οπότε ό,τι καλλιτεχνικό γίνεται καλά οργανωμένο βοηθάει σίγουρα την καλλιτεχνική παιδεία της πόλης μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.