48.000 ευρω στον δημο Κομοτηνης για τις πυρκαγιες

Πιστώσεις συνολικού ύψους 18,4 εκατ. ευρώ ενέκρινε στην αρχή της εβδομάδας το υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.
 
Από το ποσό αυτό, στον λογαριασμό του Δήμου Κομοτηνής όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Ζηλούδης, πιστώθηκαν ήδη οι 48.000 που του αναλογούν και αφορούν στον προληπτικό καθαρισμό της βλάστησης σε άλση, πάρκα και κατασκηνώσεις, από ξερά κλαδιά, πευκοβελόνες και άλλα επικίνδυνα υλικά καθώς επίσης και από σκουπίδια.
 
Όπως έκανε γνωστό ο κ.Ζηλούδης το επόμενο διάστημα μέσω σχετικής δημοπρασίας, θα αναδειχθεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει την διεκπεραίωση των προαναφερθεισών εργασιών σε πάρκα και σε δασύλλια του Δήμου Κομοτηνής, μεταξύ των οποίων και αυτά της Νυμφαίας, της Μέσης και του Φαναρίου.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες ο Δήμος Κομοτηνής εν  όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία καλούσε όλους τους δημότες του Δήμου Κομοτηνής που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς, καθώς σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται η παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών και επιβολή προστίμου με ταυτόχρονη υποβολή μήνυσης για το αδίκημα  του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.