Οι ποδηλατες της Κομοτηνης συμμετεχουν στην 8η Πανελλαδικη Ποδηλατοπορεια

Την Κυριακή 10 Μαΐου και διεκδικούν χώρο και αλλαγή νοοτροπίας

Ο  Π.Σ.Κ. Θράκας Ιππέας και οι On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής® σε συνεργασία με την Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ συνδιοργανώνουν την 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στις 12:00 το μεσημέρι. Σημείο εκκίνησης η Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.
 
Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι το κορυφαίο, διεκδικητικό γεγονός της χρονιάς για το ποδηλατικό κίνημα. Δεκάδες πόλεις από όλη την Ελλάδα εκδηλώνουν την αγάπη τους προς το ποδήλατο και ζητούν να του δοθεί ο χώρος που του αναλογεί. 

Όπως αναφέρουν τα μέλη των On bikes για την 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία:

«Στις 10 Μαΐου 2015 οι ρόδες μας θα γυρίζουν μαζί και θα βροντοφωνάζουμε
 
Βάλτε το ποδήλατο σε όλα τα σχολεία και ποδηλατόδρομους σε κάθε συνοικία.
 
Ποδήλατο στα σχολεία σημαίνει:
 
Μαθήματα ποδηλάτου και οδικής ασφάλειας με ποδήλατο για τα παιδιά, εργασίες για την προβολή των οφελών από την μετακίνηση με ποδήλατο, ασφαλείς χώροι στάθμευσης εντός του χώρου των σχολείων και γενικότερη διευκόλυνση της καθημερινής μετακίνησης με ποδήλατο καθηγητών και μαθητών.
 
Ποδηλατόδρομοι σημαίνει:
 
Δίκτυο για την ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο που να διατρέχει όλη την πόλη, περνώντας από τα πιο κεντρικά σημεία και καλύπτοντας τους ποδηλάτες για όλες τους τις μετακινήσεις.
 
Στην Κομοτηνή η αρχή έγινε!
Διεκδικούμε τη συνέχιση του έργου. Κάθε συνοικία να ενωθεί με τον ποδηλατικό δακτύλιο του κέντρου!
 
Ζητάμε από όλους τους αρμόδιους φορείς την τήρηση και επίβλεψη των ποδηλατοδρόμων για την ομαλή και ασφαλή διέλευση όλων όσων μετακινούνται με ποδήλατο ανεξαρτήτου ηλικίας!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.