Με την πλατη στον τοιχο

Με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο Πανθρακικός φιγουράρει στην τέταρτη θέση από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ κι είναι εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Προηγήθηκε το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα δεν μπόρεσε να κοντράρει τους διαφαινόμενους πρωταθλητές Ελλάδας και γνώρισε την ήττα με 1-3.

 

Πλέον, η ομάδα της Κομοτηνής υποδέχεται αύριο το μεσημέρι στις 15:00 στο ΔΑΚ Κομοτηνής τον Παναθηναϊκό και με τον κόσμο στο πλευρό της θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προκειμένου στη συνέχεια να μην εναποθέτει τις ελπίδες της μόνο σε κάποιο… θαύμα!

 

Το ματς αυτό είναι, άλλωστε, ένας από τους τέσσερις «τελικούς» που θα δώσει ως το φινάλε του πρωταθλήματος, σε ένα διάστημα περίπου 20 ημερών ο Πανθρακικός. Μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη αλλά κι ένας ακόμη εκτός έδρας αγώνας με αντίπαλο τη Βέροια, ενώ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν τη… γειτόνισσα Σκόντα Ξάνθη, σε ένα «ελ θράκικο» πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα.

 

Κι ενώ τα… κομπιουτεράκια έχουν ήδη βγει από τις τσέπες μας και βοηθούν στους υπολογισμούς σχετικά με το πόσοι βαθμοί θα χρειαστούν ώστε ο Πανθρακικός να σωθεί φέτος ο Μάνουελ Ρόκα έδωσε τη δική του εκδοχή ως απάντηση σε σχετική ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη τύπου μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.

 

Ο Ισπανός τεχνικός έκανε λόγο για δύο νίκες και μία ισοπαλία. Δηλαδή 7 βαθμοί είναι αυτοί που ίσως φανούν αρκετοί για τον Πανθρακικό, αν κι αυτό θα κριθεί κι από τα αποτελέσματα ομάδων όπως ο Λεβαδειακός, ο Πλατανιάς Χανίων η Βέροια κι όχι τόσο ο πιο «ασφαλής» Πανιώνιος, που βρίσκονται επίσης κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

 

Πάνω κάτω, πάντως, τόσοι είναι οι βαθμοί που θα χρειαστεί να μαζέψει στα τέσσερα ματς που απομένουν ο Πανθρακικός, που υπερτερεί στην ισοβαθμία με το Λεβαδειακό, τον οποίο κέρδισε στην Κομοτηνή και κράτησε στην ισοπαλία στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι η βελτίωση της εικόνας της ομάδας σε αυτά τα παιχνίδια. Και πολύ περισσότερο, αυτό που πρέπει να δούμε είναι ποδοσφαιριστές ψυχωμένους, με το… μαχαίρι στα δόντια που λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις και με διάθεση να κάνουν κατάθεση ψυχής για τη φανέλα που φοράνε, για τον Πανθρακικό, για τους εαυτούς τους ακόμη ακόμη…

 

Η προπόνηση της Παρασκευής

 

Ο Πανθρακικός συνέχισε την Παρασκευή την προετοιμασία του για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

 

Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου και ο Μάνουελ Ρόκα είδε με ικανοποίηση τον Χρήστο Μελίσση να συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό και να τίθεται στη διάθεσή του για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

 

Εξάλλου, στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων συμμετέχει πλέον κι ο Σοφιάν Σερφά, που ολοκλήρωσε την αποθεραπεία του για το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε για αρκετούς μήνες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Λίτσκα, που ξεπέρασε κι αυτός τον τραυματισμό του και προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

 

Όσον αφορά το «μενού» της προπόνησης της Παρασκευής, αυτή άρχισε με ζέσταμα και ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν σε εντατικούς ρυθμούς υπό τις οδηγίες της τεχνικής ηγεσίας πάνω στην αμυντική τακτική αλλά και την αντιμετώπιση των στημένων φάσεων.

 

Η προετοιμασία του Πανθρακικού θα ολοκληρωθεί με πρωινή προπόνηση το Σάββατο κι έπειτα ο Μάνουελ Ρόκα θα ανακοινώσει τους παίκτες που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή για τον αγώνα της Κυριακής.

 

 

 

Πρόγραμμα 31ης αγωνιστικής Σούπερ Λιγκ

 

Νίκη Βόλου-Πλατανιάς Χανίων 0-3 (άνευ αγώνος)

ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-3 (άνευ αγώνος)

 

Σάββατο 18 Απριλίου

 

Παναιτωλικός-ΑΕΛ Καλλονής 15:00

Σκόντα Ξάνθη-Εργοτέλης 17:15

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 19:30

 

Κυριακή 19 Απριλίου

 

Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 15:00

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 17:15

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 19:30

 

Δευτέρα 20 Απριλίου

 

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 19:30

 

Βαθμολογία

 

1. Ολυμπιακός 70

2. Παναθηναϊκός 59

3. ΠΑΟΚ 57

4. Αστέρας Τρίπολης 52

5. ΠΑΣ Γιάννινα 50

6. Ατρόμητος 46*

7. Σκόντα Ξάνθη 46

8. Παναιτωλικός 43

9. ΑΟΚ 40

10. ΑΕΛ Καλλονής 40

11. Πανιώνιος 38

12. Βέροια 37

13. Πανθρακικός 34

14. Λεβαδειακός 34*

15. Πλατανιάς 34

16. Εργοτέλης 28

17. ΟΦΗ 13*

18. Νίκη Βόλου -6*

*Νίκη Βόλου και ΟΦΗ έχουν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα

**Ατρόμητος και Λεβαδειακός έχουν από ένα ματς λιγότερο

 

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.