Ασταματητο το τμημα παλης του Αθλητικου Συλλογου Δημοκριτειο

Κυριολεκτικά δεν έχει αφήσει αθλητική διοργάνωση στην οποία συμμετείχε χωρίς να έχει αποσπάσει διάκριση το τμήμα πάλης του Α.Σ. Δημοκρίτειο. Αυτή τη φορά οι διακρίσεις ήρθαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης εφήβων/νεανίδων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Κοζάνη με τους Νάρεκ Γκριγκοριάν και Ιμπίς Νιαζή να προσθέτουν άλλα δύο χρυσά μετάλλια στη «συλλογή» του Συλλόγου.

 

«Φέτος προς το παρόν, μιας και έχουμε ακόμα μπροστά μας την τελική φάση των Παμπαίδων στις 8,9, 10 Μαΐου, έχουμε μέχρι τώρα 5 χρυσά μετάλλια, τρία με τους Παίδες και 2 με τους έφηβους» σημείωσε ο προπονητής του Δημοκριτείου κ. Θεόδωρος Καρυπίδης.

 

2 στα 3 για το Δημοκρίτειο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων

 

Χαρακτηριστικό της εξαιρετικής δουλείας και των διακρίσεων που πετυχαίνει ο Σύλλογος είναι ότι 2 από τους 3 αθλητές που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα ήταν πρωταθλητές στην κατηγορία παίδων αποκτώντας έτσι το δικαίωμα να αγωνιστούν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα εφήβων.

 

Συγκεκριμένα ο Νάρεκ Γκριγκοριάν πάλεψε, παρόλο που είναι μικρότερος, ως πρωταθλητής Παίδων στα 50 κιλά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στους αγώνες συμμετείχε ακόμα ο Γιάννης Βίνικ, επίσης μικρότερος, που πάλεψε στο πρωτάθλημα εφήβων ως πρωταθλητής στην κατηγορία του στους Παίδες, ο οποίος δεν μπόρεσε να «ανοιχθεί» σύμφωνα με τον προπονητή του και έφτασε στην 7η θέση.

 

Κλείνοντας τις συμμετοχές του Α.Σ. Δημοκρίτειο, ο έφηβος, ο Ιμπίς Νιαζή βγήκε πρώτος στα 96 κιλά, μια εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία μιας και είχε να παλέψει με δύο αθλητές που κατείχαν σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, τον Αθανάσιο Καπαθανασίδη από την ομάδα του Πολυνίκη Ταύρου ο οποίος για τρία χρόνια βγαίνει πρώτος Πανελλήνια και είχε αναδειχθεί πέρυσι πρώτος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, καθώς και τον Χρήστο Μαυρίδη από τον ΠΑΟ Βόλου ο οποίος φέτος «κατέβηκε» κατηγορία από τα 120 κιλά, στα οποία ήταν τις προηγούμενες χρονιές πρωταθλητής, και είχε αναδειχθεί πέμπτος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων. Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Ιμπίς Νιαζή στην κατηγορία των 96 κιλών στους εφήβους έρχεται ως το καλύτερο επιστέγασμα των προσπαθειών του μιας και φέτος είναι η τελευταία χρονιά που ο Νιαζή παλεύει στο πρωτάθλημα των εφήβων αφού από του χρόνου θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των ανδρών στο οποίο είχε την ευκαιρία να πάρει ήδη μια πρώτη γεύση, ως πρωταθλητής εφήβων στην κατηγορία του.

 

Οι επόμενες διοργανώσεις που θα συμμετέχει ο Α.Σ. Δημοκρίτειο

 

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις όμως για τον Νιαζή δεν σταματούν εδώ καθώς την Μ. Παρασκευή φεύγει για το παγκόσμιο τουρνουά ανδρών (1ο Παγκόσμιο τουρνουά Ville de Tunis «Memorial Abdelaziz Oueslati») που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης (FILA) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία πάλης της Τυνησίας στην Τυνησία από τις 10 έως τις 13 Απριλίου, και στη συνέχεια στις 21 Απριλίου φεύγει για προετοιμασία, προκειμένου να εμφανιστεί έτοιμος για το πανευρωπαικό και παγκόσμιο εφήβων, ενώ στα μέσα Μαΐου θα συμμετάσχει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα μαζί με τον Νάρεκ Γκρηγκοριάν, το Χρήστο Σκόδρα και το Γιάννη Βίνικ, ώστε να δοκιμαστούν οι οποίοι και από εκεί και πέρα θα ετοιμάζονται για το πανευρωπαϊκό, και στη συνέχεια το παγκόσμιο που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο.

 

Οι τοπικοί φορείς δεν δείχνουν ενδιαφέρον παρά τις επιτυχίες

 

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες αυτές οι προσπάθειες και οι συμμετοχές στους αγώνες γίνονται με τη βοήθεια κάποιων ιδιωτών χορηγών, χωρίς καμία ενίσχυση από την πολιτεία. Όπως σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, είχε ζητήσει παλιότερα από πλευράς του συλλόγου βοήθεια από τοπικούς φορείς, όμως αυτή δεν παρασχέθηκε, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ξανά προσέγγιση. «Δυστυχώς όμως η έλλειψη ενδιαφέροντος αυτή επεκτείνεται και στα επιτεύγματα των παιδιών, αφού παρόλο που συστηματικά φέρνουν διακρίσεις τόσο πανελλήνιες όσο και διεθνείς, δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον για κάποια βράβευση τους, ώστε αν επιδοκιμαστεί αυτή η προσπάθεια» τόνισε με νόημα ο κ. Καρυπίδης.

 

«Θα μπορούσε να γίνει το πανελλήνιο εδώ στην Κομοτηνή»

 

 Ερωτηθείς για τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν κάποιοι από τους αγώνες πάλης στην περιοχή μας, όπως είχαν πραγματοποιηθεί πριν από δύο χρόνια στις Σάπες, ο κ. Καρυπίδης δεν το απέκλεισε, όμως σημείωσε πως χρειάζεται και συνεργασία των φορέων. «Δεν ανοιχτήκαμε σε αυτούς, δεν το ζητήσαμε, όμως θα μπορούσε να γίνει το πανελλήνιο εδώ στην Κομοτηνή, έχουμε το χώρο και το περιβάλλον είναι πάρα πολύ καλό» υπογράμμισε.

 

«Στο τέλος μένουν μόνο αυτοί που έχουν χαρακτήρα και θέλουν να είναι πιο δυνατοί»

 

Τέλος ο κ. Καρυπίδης αφού ευχαρίστησε τους ιδιώτες χορηγούς της ομάδας για τη διαρκή στήριξη τους απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το άθλημα της πάλης να έρθουν στο χώρο της παλαίστρας των ΤΕΦΦΑ τονίζοντας όμως πως τελικά μένουν μόνο «αυτοί που έχουν χαρακτήρα και θέλουν να είναι πιο δυνατοί από ό,τι είναι, γιατί το άθλημα είναι δύσκολο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.