Το ματς της χρονιας… μεχρι το επομενο!

Το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς, μέχρι το επόμενο βέβαια, καλείται να δώσει την προσεχή Κυριακή ο Πανθρακικός στο Παγκρήτιο, απέναντι στον Εργοτέλη. Ένα ντέρμπι, ουσιαστικά, ανάμεσα στους Κρητικούς, που έχουν 25 βαθμούς και παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί», ώστε να εξαντλήσουν τις μαθηματικές τους ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία, και την ομάδα της Κομοτηνής, που θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί, μετά τα τρίποντα με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, προκειμένου να παραμείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και μετά την 30η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

 

Η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα έχει καλή ψυχολογία, αφού πέρα από τις δύο διαδοχικές νίκες που έχει πετύχει στο πρωτάθλημα, την περασμένη Κυριακή κατάφερε να πετύχει και μια σπουδαία νίκη με 0-2 στην Τουρκία, στο φιλικό με τη Γαλατασαράι, πιστοποιώντας ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με τους ποδοσφαιριστές να δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία.

 

Άλλωστε, το παιχνίδι με τον Εργοτέλη είναι ένας από αυτά που ο Πανθρακικός τα έχει «κυκλωμένα», με την έννοια πως θα αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που μπορεί αγωνιστικά να τον κερδίσει κι ο οποίος, μάλιστα, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στην Κομοτηνή, του είχε στερήσει δύο βαθμούς (σ.σ. 0-0 το τελικό αποτέλεσμα).

 

Εξάλλου, στο πρόσφατο παρελθόν οι «πράσινοι» έχουν φύγει με το διπλό από το Ηράκλειο. Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2008-2009, στην παρθενική συμμετοχή του Πανθρακικού στη Σούπερ Λιγκ, η ομάδα του Εμίλιο Φερέρα, τότε, είχε επικρατήσει του Εργοτέλη με 0-1, χάρη στο γκολ που είχε πετύχει με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Λουντοβίκ Κλεμάν. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι στην ενδεκάδα της ομάδας της Κομοτηνής σε εκείνο το παιχνίδι βρίσκονταν τόσο ο νυν προπονητής της, Μάνουελ Ρόκα, όσο κι ο άμεσος συνεργάτης του, πλέον, Αχιλλέας Αγγελόπουλος.

 

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικός μέρος, ο Ισπανός τεχνικός ευτυχώς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πέρα από τις γνωστές απουσίες των Σερφά και Λαδάκη, οι οποίοι συνεχίζουν το ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας τους. Κατά τα λοιπά, όλοι οι παίκτες της ομάδας είναι διαθέσιμοι κι ο Μάνουελ Ρόκα θα έχει τη δυνατότητα, με όλα τα «όπλα» στη «φαρέτρα» του να επιλέξει την ενδεκάδα που θα μπορέσει να οδηγήσει τον Πανθρακικό στην πολυπόθητη νίκη, που εφόσον επιτευχθεί θα θέσει και ισχυρά «θεμέλια», όσον αφορά την παραμονή για ακόμη μια σεζόν στη Σούπερ Λιγκ.

 

Πρόγραμμα 30ης αγωνιστικής Σούπερ Λιγκ

 

ΑΕΛ Καλλονής-Νίκη Βόλου 3-0 (άνευ αγώνος)

Λεβαδειακός-ΟΦΗ 3-0 (άνευ αγώνος)

 

Σάββατο 4 Απριλίου

Πλατανιάς Χανίων-Βέροια 15:00

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 19:30

 

Κυριακή 5 Απριλίου

Πανιώνιος-Παναιτωλικός 15:00

Εργοτέλης-Πανθρακικός 17:15

ΠΑΟΚ-Σκόντα Ξάνθη 17:15

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 19:30

 

Δευτέρα 6 Απριλίου

Ατρόμητος-ΑΟΚ 19:30

 

Βαθμολογία

 

1. Ολυμπιακός 67*

2. Παναθηναϊκός 58

3. ΠΑΟΚ 54

4. Αστέρας Τρίπολης 51

5. Σκόντα Ξάνθη 46

6. ΠΑΣ Γιάννινα 44*

7. Παναιτωλικός 43

8. Ατρόμητος 43*

9. Κέρκυρα 40

10. ΑΕΛ Καλλονής 37

11. Βέροια 37

12. Πανιώνιος 35

13. Πανθρακικός 34*

14. Λεβαδειακός 34

15. Πλατανιάς Χανίων 31

16. Εργοτέλης 25

17. ΟΦΗ 13**

18. Νίκη Βόλου -6**

*Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν έναν αγώνα λιγότερο

**ΟΦΗ και Νίκη Βόλου αποσύρθηκαν από το πρωτάθλημα

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.