Παταει χορταρι μετα απο τρεις εβδομαδες

Πέρασαν ακριβώς τρεις εβδομάδες από τον τελευταίο επίσημο αγώνα του Πανθρακικού. Ήταν 21 Φεβρουαρίου, για την ιστορία, όταν η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα υποδέχθηκε στο ΔΑΚ Κομοτηνής τον Παναιτωλικό, για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, αλλά απέτυχε να κάμψει την αντίσταση, αφού ο Ιγκόρ Ντε Σόουζα αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης κι έτσι το 0-0 διατηρήθηκε ως τη λήξη του αγώνα.

 

Έκτοτε, μεσολάβησε η αναβολή της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, έπειτα από τα επεισόδια στο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ενώ το περασμένο Σάββατο αναβλήθηκε επ’ αόριστον κι η διεξαγωγή του αγώνα του Πανθρακικού με την ομάδα του Πειραιά, με δεδομένο ότι ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Κομοτηνής κρίθηκε ακατάλληλος κι επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Έτσι, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής, που σίγουρα σε αυτή τη φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα περισσότερο κακό μπορεί να κάνει σε μια ομάδα παρά καλό, ο Πανθρακικός φιλοξενείται σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου από τον Ατρόμητο, για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

 

Και ο βαθμός δυσκολίας της αποστολής του Πανθρακικού είναι σίγουρα μεγάλος, καθώς ο Ατρόμητος, με νέο προπονητή εδώ και λίγες εβδομάδες το Νίκο Νιόπλια, εντείνει πλέον τις προσπάθειές του να καλύψει το χαμένο έδαφος και να καταλάβει μια από τις θέσεις της πρώτης πεντάδας, προκειμένου να συμμετάσχει στα play off και να διεκδικήσει για άλλη μία χρονιά ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

 

Όλα καλά με Εμπόου

 

Μια από τις βασικές ανησυχίες που είχε ο Μάνουελ Ρόκα τις προηγούμενες μέρες ήταν αν θα μπορέσει να έχει κανονικά στη διάθεσή του τον Νταού Εμπόου, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στο δικέφαλο κι ως την Πέμπτη έκανε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Τελικά, ο Σενεγαλέζος στόπερ του Πανθρακικού γυμνάστηκε κανονικά την Παρασκευή μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και το ιατρικό επιτελείο έδωσε το τελικό «ο.κ.» προκειμένου να συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή.

 

Σε αυτή δε συμμετέχουν, φυσικά, οι εδώ και καιρό τραυματίες Αντώνης Λαδάκης και Σοφιάν Σερφά, οι οποίοι συνεχίζουν το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθούν στα πλαίσια της αποθεραπείας τους, μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς που αμφότεροι υπέστησαν. Εκτός αποστολής έμεινε, επίσης, κι ο Στέλιος Ηλιάδης, όπως και οι Ζδράβος, Παπαγεωργίου.

 

Η αποστολή του Πανθρακικού

 

Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Βιγιαφάνε, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Εμπόου, Τσουμάνης, Ρομέου, Μεχία,  Τζάνης, Σέτι, Ντιγκινί, Χασομέρης, Κάσες, Μπάλντα, Ροτζέριο, Ιγκόρ.

 

Το πλάνο του Ρόκα

 

Επί των ημερών του Μάνουελ Ρόκα στην τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού είναι δύσκολο να βρει κάποιος παιχνίδια στα οποία η ομάδα της Κομοτηνής έπαιξε φουλ αμυντικό ποδόσφαιρο με πρώτο και βασικό σκοπό να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά της. Αυτό όμως μπορεί και να αλλάξει όσο οδεύουμε προς τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, με δεδομένο ότι από εδώ και στο εξής κάθε βαθμός μπορεί να αποδειχθεί «χρυσός» στο φινάλε, όταν και θα γίνει ο τελικός απολογισμός.

 

Παρόλα αυτά, ο Ισπανός τεχνικός πιθανότατα θα διατηρήσει το 3-5-2 που κατά βάση χρησιμοποιεί ως σύστημα, με το Γιώργο Αθανασιάδη να διατηρεί τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, τους Μπαϊκαρά, Μελίσση, Εμπό, Ποτουρίδης και Τσουμάνη να κρατούν τις θέσεις τους στην αμυντική γραμμή και τους Μεχία και Ρομέου να αγωνίζονται μπροστά τους στο χώρο του κέντρου. Από εκεί και πέρα τις τρεις θέσεις θα τις διεκδικήσουν αρκετοί παίκτες, με τους Τζάνης και Κάσες, βέβαια, να έχουν το προβάδισμα ώστε να βρεθούν στην αρχική ενδεκάδα, έναντι των Ντιγκινί και Ροτζέριο και τον Ιγκόρ Ντε Σόουζα, φυσικά, να μη χάνει τη θέση του στην κορυφή της «πράσινης» επίθεσης.

 

Διαιτητές

 

Πρώτος διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Ιωάννης Κοντίζας (ΕΠΣ Πειραιά), Χρήστος Σωτηρόπουλος (ΕΠΣ Αχαΐας)

Τέταρτος διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)

 

Προϊστορία

 

Είναι γεγονός πως η προϊστορία δεν ευνοεί την ομάδα της Κομοτηνής όσον αφορά τους αγώνες πρωταθλήματος, αφού σε τρεις επισκέψεις στο Περιστέρι μετρά ισάριθμες ήττες. Πάντως, στο πιο πρόσφατο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην έδρα του Ατρομήτου, για τη φάση των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας, ο Πανθρακικός απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1, αποτέλεσμα που τον βοήθησε έπειτα να προκριθεί στην επόμενη φάση.

 

Αναλυτικά

 

18.04.2010: Ατρόμητος-Πανθρακικός 3-1 (Σούπερ Λιγκ)

03.11.2012: Ατρόμητος-Πανθρακικός 2-1 (Σούπερ Λιγκ)

21.12.2013: Ατρόμητος-Πανθρακικός 3-1 (Σούπερ Λιγκ)

29.10.2014: Ατρόμητος-Πανθρακικός 1-1 (Κύπελλο Ελλάδας)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.