Στο Πολυλειτουργικο κεντρο εγκαθισταται ο Αγροτικος Συλλογος «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» με αποφαση του δημοτικου Συμβουλιου

Ιδρυθείς μόλις το 2014, ο Aγροτικός Σύλλογος με την ονομασία «Σπάρτακος», με μέλη κατ’ επάγγελμα αγρότες του δήμου Κομοτηνής, αποκτά πλέον τα γραφεία του εντός των ορίων του δήμου και συγκεκριμένα στο Πολυλειτουργικό Κέντρο της πόλης, έπειτα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο εκπροσώπησαν τον σύλλογο οι κ.κ. Κώστας Παπάζογλου και Μαρία Μπαχτσεβάνη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπογραμμίστηκε από πλευράς του δημάρχου κ. Γιώργου Πετρίδη ότι είναι δεκάδες τα αιτήματα –εξήντα επτά συγκεκριμένα– που έχει δεχθεί ο δήμος από συλλόγους για παραχώρηση στέγης, και τα οποία όπως τόνισε ο ίδιος το δημοτικό συμβούλιο αξιολογεί με κριτήριο τη σοβαρότητα του διακυβεύματος.

 

Το δημοτικό συμβούλιο έδωσε τη συγκατάθεσή του έτσι ώστε ο Αγροτικός Σύλλογος «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» να αποκτήσει πλέον στέγη, έτσι ώστε να ξεκινήσει και επισήμως τη λειτουργία του, ενώ όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος μελετάται το ενδεχόμενο αξιοποίησης του κτιρίου του Γεωργικού Συνεταιρισμού του Κοσμίου, εφόσον βέβαια γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ανακαίνισης του χώρου μέσω αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, για τη μελλοντική στέγαση του εν λόγω Συλλόγου, καθώς όπως είπε «το Κόσμιο είναι ένα κομβικό σημείο αναφοράς για τον αγροτικό κόσμο του δήμου μας αλλά και κοντά στην πόλη».

 

Γιώργος Πετρίδης «Επειδή είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε σε όλα τα αιτήματα για παραχώρηση στέγης, τα αξιολογούμε με βάση τη σοβαρότητα του διακυβεύματος»

 

Ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα αιτήματα που δέχεται ο δήμος σε ό,τι αφορά την παραχώρηση χώρων σε δημοτικά ακίνητα σε συλλόγους της περιοχής, τονίζοντας πως «επειδή είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά τα αιτήματα θεωρούμε ότι πρέπει να γίνεται μια αξιολόγησή τους με την έννοια της σοβαρότητας του διακυβεύματος του αιτήματος. Για τον λόγο αυτό, φροντίζουμε να είμαστε αντικειμενικοί σε ό,τι αφορά στις προτεραιότητες των παραχωρήσεων». Όπως επεσήμανε «κατά καιρούς έρχονται και συζητιούνται διάφορες αιτήσεις παραχώρησης στο δημοτικό συμβούλιο, το 90% εκ των οποίων αφορά σε παλιά αιτήματα συλλόγων. Επομένως, ουσιαστικά επανανομιμοποιούμε με τις αποφάσεις μας την εγκατάσταση των συλλόγων ή των φορέων αυτών σ’ αυτά τα κτίρια».

 

Κώστας Παπάζογλου «Ο “Σπάρτακος” θα προσπαθήσει να γίνει βιώσιμος από μόνος του, να αναδείξει τις όποιες δυνατότητες έχει είτε στο σύνολο των μελών του είτε κατά μόνας»

 

Τον αγροτικό σύλλογο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» εκπροσώπησαν στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο κ. Κώστας Παπάζογλου και η κ. Μαρία Μπαχτσεβάνη, οι οποίοι στο περιθώριο της συνεδρίασης, ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για το καθεστώς βάσει του οποίου λειτουργεί ο Σύλλογος και για τους σκοπούς της ίδρυσής του. Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο κ. Παπάζογλου, «βάσει του ν. 4015/2011 ο Αγροτικός Σύλλογος Σπάρτακος είναι πρωτοβάθμιο όργανο, καθώς μόνο ένας αγροτικός σύλλογος μπορεί να υφίσταται ανά δήμο. Τα μέλη του κάνουν μία έντιμη προσπάθεια να στήσουν κάτι, το οποίο θα διαφοροποιηθεί από αυτά που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια, κάνοντας μία προσπάθεια να παρέχουν πραγματικές υπηρεσίες προς τους αγρότες».

 

«Δεν μιλάμε μόνο για τους νέους αγρότες αλλά και για αρκετούς παλιούς αγρότες, που έχουν μια τελείως διαφορετική νοοτροπία από αυτή που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα» υπογράμμισε ο κ.Παπάζογλου τονίζοντας πως ο Σύλλογος αφορά «κατ’ επάγγελμα αγρότες μόνο από τον δήμο Κομοτηνής, οι οποίοι πασχίζουν να αναδείξουν τη δυναμική τους και να ορθοποδήσουν ώστε να γίνει βιώσιμη η κάθε επιχείρηση», καθώς, όπως επεσήμανε, «πλέον ο κάθε αγρότης είναι και μία επιχείρηση».

 

«Το σημαντικότερο όλων» υπογράμμισε κλείνοντας «είναι ο Αγροτικός Σύλλογος να προσπαθήσει να γίνει βιώσιμος από μόνος του και να αναδείξει τις όποιες δυνατότητες έχει, είτε στο σύνολο των μελών του είτε κατά μόνας».

 

Μαρία Μπαχτσεβάνη «Επόμενή μας δράση να φέρουμε κάποιον ειδικό να μας μιλήσει για την καινούρια Κοινή Αγροτική Πολιτική»

 

Από την πλευρά της η κ. Μπαχτσεβάνη μίλησε για την επόμενη δράση του Συλλόγου, ήτοι «να φέρουμε κάποιον ειδικό να μας μιλήσει για την καινούρια Κοινή Αγροτική Πολιτική ώστε οι αγρότες να ενημερωθούν όσο πιο πολύ μπορούν. Αυτή η συγκέντρωση θα είναι ανοιχτή όχι μόνο για τα μέλη του Συλλόγου αλλά για όλους τους αγρότες γιατί τα πράγματα αντί να απλοποιούνται δυσκολεύουν. Ας μην ξεχνάμε ότι ο τόπος μας είναι αγροτικός και θέλουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο».

 

Ρεπορτάζ: Νατάσσα Βαφειάδου, Χρήστος Λαγαρίας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.