«Δωστε δουλεια στους υλοτομους»

Συνάντηση με τους υλοτόμους του νομού Ροδόπης είχε τις προηγούμενες ημέρες ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης. Ανακοινώνοντας τα συμπεράσματα αυτής της συνάντησης στο περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης ο κ. Παυλίδης έκανε λόγο για οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι υλοτόμοι της περιοχής, με πολλούς εξ αυτών μάλιστα να έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Βασική αιτία των προβλημάτων, πέραν τις τιμής των καυσοξύλων με την οποία πληρώνονται οι υλοτόμοι, είναι οι περικοπές κονδυλίων που αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι το 2007 για τους υλοτόμους της Ροδόπης προβλέπονταν 900 χιλιάδες ευρώ, έναντι 70 μόλις χιλιάδων ευρώ, που προβλέπονται για το 2015, δεκατρείς δηλαδή φορές κάτω όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης χαρακτηριστικά.

 

Γιώργος Παυλίδης «Μοναδική διέξοδος να τους επιτρέπει το υπουργείο να βγάλουν περισσότερα χωρικά κυβικά μέτρα χωρίς να θίγουν τη σύσταση του δάσους»

 

Ο κ. Παυλίδης υπογράμμισε τις εκτεταμένες δασικές εκτάσεις που υπάρχουν στην περιοχή μας, τονίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης λύσης σε ό,τι αφορά την επιβίωση των υλοτόμων, «χωρίς να θίγεται το περιβάλλον».

 

Ο ίδιος μάλιστα έκανε και την δική του πρόταση προτείνοντας ως μοναδική διέξοδο όπως είπε «να τους δώσει το υπουργείο το δικαίωμα στη δουλειά, δηλαδή να δουλέψουν περισσότερο και να βγάλουν περισσότερα χωρικά κυβικά μέτρα χωρίς να θίγουν τη σύσταση του δάσους και να υποβαθμίζουν το δασικό μας περιβάλλον αλλά να δουλεύουν περισσότερο προς όφελος και της πολιτείας, των ασφαλιστικών οργανισμών αλλά και των ιδίων».

 

Μία πρόταση που όπως είπε κλείνοντας θα πρέπει να συναθροιστεί σε επίπεδο Περιφέρειας καθώς τα προβλήματα των υλοτόμων είναι κοινά για το σύνολό της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.