Συλλαλητηριο του ΚΚΕ εναντια στη νεα συμφωνια κυβερνησης-ΕΕ με κεντρικο ομιλητη τον κ. Δημητρη Παπατολιδη

Συλλαλητήριο οργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ εκφράζοντας την αντίθεσή της στη νέα συμφωνία της κυβέρνησης και της Ε.Ε, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Δημήτρη Παπατολίδη, γραμματέα της περιφερειακής οργάνωσης ΑΜ-Θ του κόμματος.

 

«Τα μνημόνια στα λόγια τελειώνουν αλλά στην πράξη συνεχίζουν. Συνεχίζεται το αντεργατικό- αντιλαϊκό οπλοστάσιο και τα ψίχουλα που υποσχέθηκε προεκλογικά η κυβέρνηση κάθε μέρα που περνά θυσιάζονται για τα κέρδη και τη συνέχεια της ίδιας πολιτικής. Μακάρι να μην επιβεβαιωνόμασταν στα όσα είχαμε πει. Θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να είναι πανέτοιμος να αγωνιστεί για το δίκιο του. Δεν μπορεί να περιμένει από μεσσίες και σωτήρες. Η κυβέρνηση δείχνει αρκετά πειθαρχημένη σε αυτά που της βάζουν. Οι εξελίξεις έχουν να κάνουν με αυτά που γίνονται μέσα στην ΕΕ. Πίσω υπάρχουν συμφέροντα του κεφαλαίου που συγκρούονται μεταξύ τους για τις λύσεις που θα δοθούν σε επίπεδο ΕΕ. Είναι εχθρικό το έδαφος, γι’ αυτό πρέπει οι λαοί να το αντιπαλέψουν και να το διαλύσουν», ανέφερε ο γραμματέας λίγο πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου.

 

Ως μια επέκταση τυπικά του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισαν τα μέλη του ΚΚΕ τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, επισημαίνοντας δε ότι και αυτή περιλαμβάνει αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, «που τώρα ονομάζεται «τρεις θεσμοί», διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων.

 

«Οι διαπραγματεύσεις, ακόμη και οι ονομαζόμενες “σκληρές”, που διεξάγονται μέσα στα τείχη της ΕΕ, έχουν σταθερά αντιλαϊκό αποτέλεσμα»

 

«Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις, ακόμη και οι ονομαζόμενες “σκληρές”, που διεξάγονται μέσα στα τείχη της ΕΕ και με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, έχουν σταθερά αντιλαϊκό αποτέλεσμα. Η δήθεν “περήφανη” διαπραγμάτευση ήταν διαφημιστική απάτη», ανέφεραν τα στελέχη του κόμματος, διατρανώνοντας ότι η όποια αναθεώρηση του προηγούμενου προγράμματος δε θα γίνει για να ανακουφιστεί ο λαός, αλλά για να εξοικονομηθούν κρατικοί πόροι που θα στηρίξουν το κεφάλαιο, τις επενδύσεις και τους δανειστές.

 

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να εξαπατήσει και να φορτώσει στο λαό τους συμβιβασμούς και τις αντιλαϊκές συμφωνίες με την ΕΕ, ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα, να μετατρέψει το λαό σε χειροκροτητή της κυβέρνησης, να τον πείσει ότι πρέπει να συνεχίσει τις θυσίες του, να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα, υπογραμμίζοντας το αίτημα για μη στήριξη και ανοχή στην κυβέρνηση που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. «Όσοι είχαν ελπίδες για κάτι καλύτερο, δεν πρέπει να απογοητευτούν, αλλά να αντιδράσουν. Πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και της ανάκτησης των απωλειών», ανέφερε.

 

«Η εργατική τάξη, ο λαός μπορεί να τα καταφέρει, παλεύοντας για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με αποδέσμευση από την ΕΕ»

 

Μέσα από το συλλαλητήριο της Τρίτης το κόμμα ανέδειξε τη θέληση του λαού να απαλλαγεί από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται με μνημόνια, απαιτώντας λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και προστασίας των ανέργων και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και κατάργηση αντεργατικών μέτρων που χτυπάνε εργασιακά δικαιώματα. Πραγματική επαναφορά με νόμο, του κατώτατου μισθού το λιγότερο στα 751 ευρώ για όλους και επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και κατάργηση των μέτρων που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια της ηλικίας συνταξιοδότησης. Απαλλαγή των οικογενειών από τα χαράτσια, με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου αλληλεγγύης, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την παύση των πλειστηριασμών σε πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία, αλλά και την αύξηση των δαπανών για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

 

«Η εργατική τάξη, ο λαός μπορεί να τα καταφέρει, οργανώνοντας τον αγώνα και τη συμμαχία του, παλεύοντας για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και με το λαό στην εξουσία», κατέληξε η αναφορά των στελεχών του κόμματος στις νέες συμφωνίες τις κυβέρνησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.