Ρομπερτο: «Μονο Ολυμπιακος»

Ο «κέρβερος» της εστίας του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο, μιλά στο ΣΠΟΡΤculture για τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, το στόχο να πανηγυρίσει το πρώτο του νταμπλ, στην Ελλάδα, τις δυσκολίες της φετινής σεζόν, τη σχέση που έχει αναπτύξει με την ομάδα αλλά και το μέλλον του.

Είναι ίσως η μεγαλύτερη «παρακαταθήκη» που άφησε ο Μίτσελ Γκονζάλεζ στον Ολυμπιακό, σε επίπεδο παικτών. Εξάλλου, ο συμπατριώτης του, ήταν μια προσωπική του επιλογή το καλοκαίρι του 2013. Κι ο Ρομπέρτο αυτούς τους σχεδόν 20 μήνες που φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα όχι απλά έχει δικαιώσει τον πρώην προπονητή του, με τον οποίο είχαν και μια εξαιρετική προσωπική σχέση, αλλά έχει αποδείξει ότι πρόκειται για έναν τερματοφύλακα, που πιθανότητα η αξία κι οι ικανότητές του ξεπερνούν τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από το περασμένο καλοκαίρι, δε, ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο, όπως είναι και το πλήρες όνομά του, είναι μεταξύ των αρχηγών του Ολυμπιακού. Χρειάστηκε, δηλαδή, μόλις ένα χρόνο για να κερδίσει, με το «σπαθί» του, το περιβραχιόνιο, μαζί με την αγάπη του κόσμου της ομάδας, που πέρυσι το Φεβρουάριο δαπάνησε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να τον αγοράσει από την Ατλέτικο Μαδρίτης, από όπου είχε έρθει, αρχικά, ως δανεικός.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις αυτά τα δύο χρόνια κι ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν σαν αποτέλεσμα ο Ισπανός να έχει φτάσει κοντά ακόμη και στην «πόρτα» της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του, τη στιγμή που το προσεχές καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας να φτάσουν προτάσεις για την απόκτησή του από μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού. Ο ίδιος μιλώντας στο ΣΠΟΡΤculture και τον Χάρη Παρασκευόπουλο δηλώνει ότι αυτή τη στιγμή σκέφτεται μόνο τον Ολυμπιακό και πώς θα μπορέσει να πανηγυρίσει το νταμπλ στο τέλος της σεζόν!

Ρομέρτο Χιμένεθ Γκάγκο, όμως…

 
Ρομπέρτο, μετά και τη νίκη επί του Πανθρακικού ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Πώς αισθάνεσαι που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να πανηγυρίσεις ακόμη ένα τίτλο, στο δεύτερό σου χρόνο στην Ελλάδα;
«Πετύχαμε μια νίκη δύσκολη απέναντι στον Πανθρακικό. Μπήκα δυνατά στο παιχνίδι, πετύχαμε δύο γρήγορα γκολ και παρόλο που στη συνέχεια ο αντίπαλος μείωσε σε 1-2, εμείς σκοράραμε και τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο. Στην επανάληψη κάναμε σωστή διαχείριση κι έτσι πήραμε μια νίκη που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα. Πλέον, είναι στο χέρι μας και πρέπει στο επόμενό μας παιχνίδι να κερδίσουμε για να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο μας τον τίτλο. Τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και πράγματι είμαστε πολύ κοντά. Όλα εξαρτώνται από εμάς και θα κάνουμε αυτό που πρέπει, γιατί όλοι στην ομάδα θέλουμε να πανηγυρίσουμε αυτήν την επιτυχία».

Ήταν δύσκολη αυτή η χρονιά για εσάς; Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός ακολουθούσε στη βαθμολογία τον ΠΑΟΚ, ωστόσο στο δεύτερο γύρο τα δεδομένα άλλαξαν, ανεβήκατε στην πρώτη θέση και την κρατάτε ως τώρα.

«Σίγουρα, ήταν μια δύσκολη και περίεργη σεζόν. Δεν ξεκινήσαμε όσο καλά θα θέλαμε. Είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα, όπως η ήττα από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδό μας. Χάσαμε κάποιους βαθμούς και δεν ήμασταν στην πρώτη θέση. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, όπως όταν αποχώρησε από την ομάδα ο πρώην προπονητής μας, ο κύριος Μίτσελ, ωστόσο όλοι στην ομάδα μείναμε ενωμένοι. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε πολύ καλά και με τον νέο προπονητή, όπως πολύ καλά δουλεύουμε και πριν, απλά στο δεύτερο γύρο καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση».

Παράλληλα, μένει ακόμη ένα διαδικαστικό, μάλλον, βήμα για να προκριθείτε στον τελικό του κυπέλλου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να διεκδικήσετε άλλον ένα τίτλο. Είναι το νταμπλ ο μεγάλος σας στόχος;

«Βάλαμε τις βάσεις με τη νίκη που πετύχαμε στο πρώτο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ώστε να πάρουμε την πρόκριση για τον τελικό του ελληνικού κυπέλλου. Πλέον, πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό το πλεονέκτημα και στον επαναληπτικό στην έδρα μας, για να προκριθούμε και τυπικά στον τελικό. Εκεί, ανεξάρτητα από το αν ο αντίπαλός μας θα είναι ο Ηρακλής η η Σκόντα Ξάνθη θα πάμε με μεγάλο σεβασμό προς τον αντίπαλο που θα έχουμε. Ξέρουμε, όμως, τις δυνατότητές που έχουμε σαν ομάδα και θα παίξουμε στον τελικό για να κερδίσουμε άλλον έναν τίτλο φέτος για τον σύλλογο, για τους οπαδούς μας, για τη διοίκηση που είναι συνεχώς στο πλευρό μας. Το νταμπλ είναι ο μεγάλος μας στόχος, αφού πέρυσι δεν μπορέσαμε να παίξουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το κύπελλο».

«Στον Ολυμπιακό διανύω ίσως την καλύτερη περίοδο της καριέρας μου»

Είσαι μόλις δύο χρόνια στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, αλλά ήδη μοιάζεις να έχεις γίνει «κομμάτι» αυτής της ομάδας. Είσαι μεταξύ των αρχηγών, έχεις κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Πώς αισθάνεσαι στον Πειραιά;

«Στον Πειραιά αισθάνομαι σε μεγάλο βαθμό σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Πράγματι αυτή είναι η δεύτερη μου χρονιά στην ομάδα, αλλά όλοι στον Ολυμπιακό από την πρώτη στιγμή με έκαναν να αισθάνομαι άνετα. Μου αρέσει και η ζωή στην Ελλάδα, που μοιάζει αρκετά με την Ισπανία, μου αρέσει η ομάδα κι οι οπαδοί. Άλλωστε, προκειμένου να αποδώσεις στο μέγιστο δυνατό χρειάζεται κι ένα καλό περιβάλλον. Προσωπικά, διανύω μια πολύ καλή περίοδο της καριέρας μου, ίσως την καλύτερη και την ίδια στιγμή ελπίζω ο Ολυμπιακός να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια σε αυτό το υψηλό επίπεδο».

Το συμβόλαιό σου με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το 2018, αλλά ταυτόχρονα συχνά υπάρχουν φήμες για ενδιαφέρον από άλλες ομάδες για την απόκτησή σου. Θα ήθελες να μας μιλήσεις για το μέλλον σου; Ο Ρομπέρτο θα φοράει και τα επόμενα χρόνια την ερυθρόλευκη φανέλα;

«Πέρυσι ανανέωσα το συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό ως το 2018, οπότε είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε σχετικά με το ενδεχόμενο να πάω σε κάποια άλλη ομάδα. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο δε γνωρίζεις ποτέ πώς έρχονται τα πράγματα. Ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχω τίποτε άλλο στο μυαλό μου. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να τελειώσουμε καλά τη σεζόν και να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.