Αναβληθηκε επ’ αοριστον το Πανθρακικος-Ολυμπιακος

Όπως σας είχε ενημερώσει ο «ΠτΘ» στο φύλλο του Σαββάτου λίγο πριν την προκαθορισμένη ώρα της σέντρας στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον Ολυμπιακό, το παιχνίδι για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ δε διεξήχθη, λόγω της ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος και θεωρήθηκε επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με δεδομένο ότι στα περισσότερα σημεία του ήταν γεμάτος νερά. Αυτό, άλλωστε, ήταν το αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών συνθηκών που έπληξαν την περιοχή μας τις προηγούμενες ημέρες, με την ποσότητα της βροχής που έπεσε την Παρασκευή και το Σάββατο, μάλιστα, να είναι σύμφωνα με τους ειδικούς 3 ή και 4 φορές πάνω από το φυσιολογικό όριο.

 

Εξάλλου, από την Παρασκευή κιόλας όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα αναβαλλόταν, καθώς ούτως ή άλλως ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Κομοτηνής έχει επιβαρυνθεί φέτος πάρα πολύ από την κακοκαιρία κι από το γεγονός ότι διεξήχθησαν σε αυτόν, το διάστημα πριν και μετά τα Χριστούγεννα, συνεχόμενα ματς υπό βροχή, ενώ περιθώρια βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου δεν μπορούν να υπάρξουν αν δε βελτιωθεί ο καιρός και σταματήσουν οι βροχές και το κρύο.

 

Όσον αφορά το πώς φτάσαμε στην αναβολή του Σαββάτου, όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις αυτές, οι διαιτητές έκαναν μια πρώτη βόλτα στον αγωνιστικό χώρο περίπου 1 ώρα πριν από την ώρα έναρξης του αγώνα και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την τραγική του κατάσταση, αφού σχεδόν σε όλα τα σημεία όπου πέταξαν την μπάλα για να δουν αν σκάει αυτή κολλούσε ουσιαστικά στη λάσπη. Στις 19:20 ξαναβγήκαν στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενοι από τους αρχηγούς των δύο ομάδων, τον Ντενίζ Μπαϊκαρά και τον Γιάννη Μανιάτη, περισσότερο για τυπικούς λόγους, αφού στο μεταξύ είχε αρχίσει να πέφτει χιονόνερο στην Κομοτηνή κι έτσι αποφασίστηκε η αναβολή.

 

Βάσει των κανονισμών θα έπρεπε να γίνει νέα δοκιμή την Κυριακή στις 19:30 για το αν θα μπορούσε αυτή τη φορά να διεξαχθεί η αναμέτρηση, ωστόσο γύρω στις 20:00 κι έπειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ των διοικήσεων των δύο ομάδων με τη διοργανώτρια αρχή αποφασίστηκε να αναβληθεί επ’ αόριστον η αναμέτρηση.

 

Εξάλλου, καθοριστικό ρόλο ώστε να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση διαδραμάτισε το γεγονός πως η τεχνική εταιρία συντήρησης του αγωνιστικού χώρου του ΔΑΚ Κομοτηνής απέστειλε έγγραφο στη Σούπερ Λιγκ, εκφράζοντας στην έκθεση αυτή τη γνώμη πως δε θα μπορούσε ούτε την Κυριακή να διεξαχθεί το παιχνίδι, για να ακολουθήσει η παρακάτω ανακοίνωση από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος:

 

«Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 1 (α) του Κ.Α.Π., κατόπιν της προ ολίγου αναβολής του αγώνα “Πανθρακικός – Ολυμπιακός” και αφού ελήφθη υπόψη η τεχνική έκθεση της εταιρείας συντήρησης του αγωνιστικού χώρου που κατηγορηματικά αποκλείει τη διεξαγωγή του αγώνα όχι μόνο για την επόμενη ημέρα, αλλά για μακρότερο χρονικό διάστημα (ακόμη και για την περίπτωση που βελτιωθούν άρδην οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες), ο εν λόγω αγώνας δε θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή, την ίδια ώρα, αλλά θα οριστεί εκ νέου από τη διοργανώτρια αρχή».

 

Μάλιστα, μετά την απόφαση αυτή, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανθρακικός κι αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Δημήτρης Τζελέπης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μία κατάσταση που μας έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά τραγικό για τα δεδομένα της Σούπερ Λίγκ. Το γήπεδο είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή οι προβλέψεις είναι πολύ άσχημες και περιμένουμε επιδείνωση με χιόνια. Δε θα μπορούσε να γίνει ούτε αύριο το παιχνίδι, σε αυτό το… χωράφι ειδικά αν είχε παγώσει κιόλας. Η εβδομάδα μετά το Πάσχα είναι μια πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του αγώνα. Για μας είναι πρόβλημα πως για ένα ακόμα σαββατοκύριακο μένουμε χωρίς αγώνα, κάτι πολύ δύσκολο για την ομάδα μας. Δεν μπορούμε όμως να τα βάλουμε με τον καιρό. Πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα με αυτή την κατάσταση. Γενικότερα υποφέρει ο νομός. To μόνο που θα δείτε είναι απεγκλωβιστικά μηχανήματα».

 

Η ουσία, λοιπόν, είναι ότι ο Πανθρακικός θα πάει το ερχόμενο Σάββατο στο Περιστέρι για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο χωρίς να έχει αγωνιστεί σε επίσημο ματς για τρεις εβδομάδες (!), ενώ με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες στο εξής, αφού τη μεθεπόμενη εβδομάδες θα διεξαχθεί ως εμβόλιμη η αναβληθείσα 26η αγωνιστική κι ακολουθούν οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, ο αγώνας με τον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα.

 

Σχετικά με την τεχνική εταιρία…

 

Επειδή πολλά έχουν ακουστεί κι έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες. Σίγουρα αν το ΔΑΚ είχε καλύτερο αποστραγγιστικό σύστημα δε θα είχε αντιμετωπίσει τόσα προβλήματα φέτος. Βέβαια, από την άλλη, και η κακοκαιρία που έχει συναντήσει η Κομοτηνή φέτος είναι σχετικά πρωτόγνωρη. Αλλά ανεξάρτητα από όλα αυτά, τεχνική εταιρία συντήρησης του γηπέδου υπάρχει, είναι μια εταιρία που συνεργάζεται γενικότερα με τη Σούπερ Λιγκ κι η οποία, μάλιστα, πληρώνει ένα δικό της υπάλληλο, πέρα από αυτούς της ΠΑΕ, ως φροντιστή του γηπέδου. Προφανώς, με τη βοήθεια του τελευταία συντάχθηκε αυτή η περίφημη έκθεση, που πολλοί την αμφισβητούν, κι η οποία οδήγησε στην απόφαση για επ’ αόριστον αναβολή του αγώνα.

 

Αποτελέσματα 27ης αγωνιστικής Σούπερ Λιγκ

 

Νίκη Βόλου-ΠΑΣ Γιάννινα 0-3 (άνευ αγώνος)

Πανθρακικός-Ολυμπιακός (αναβλήθηκε)

Βέροια-Εργοτέλης 0-1

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0

ΑΕΛ Καλλονής-Πανιώνιος 1-0

ΟΦΗ-Σκόντα Ξάνθη 0-1

Παναιτωλικός-Κέρκυρα 0-1

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-3

Πλατανιάς Χανίων-Λεβαδειακός (9/3-19:30)

 

Βαθμολογία

 

1. Ολυμπιακός 58*

2. Παναθηναϊκός 58

3. ΠΑΟΚ 50

4. Αστέρας Τρίπολης 47

5. Παναιτωλικός 42

6. Σκόντα Ξάνθη 40

7. ΠΑΣ Γιάννινα 40

8. Ατρόμητος 37*

9. ΑΟΚ 34

10. Βέροια 34

11. ΑΕΛ Καλλονής 34

12. Πανιώνιος 28

13. Πανθρακικός 28*

14. Πλατανιάς Χανίων 27*

15. Εργοτέλης 25

16. Λεβαδειακός 22*

17. ΟΦΗ 13*

18. Νίκη Βόλου -6

*Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν αγώνα λιγότερο

 

Ρεπορτάζ: Χάρης Παρασκευόπουλος, Κώστας Αβραμίδης

[email protected], [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.