«Μνημη ενος αιωνα»: Αφιερωμα στην Αρμενικη μουσικη με τραγουδια του Γκομιντας απο την Αρμενικη Κοινοτητα Ξανθης

Συναυλία αφιερωμένη στον Αρμένιο μουσουργό Γκομιντάς από την σοπράνο Ριψιμέ Ντανιελιάν, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 20:00,στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, σε διοργάνωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής και της Αρμενικής κοινότητας Ξάνθης.

 

Την σοπράνο Ριψιμέ Ντανιελιάν συνοδεύουν η κ.Λάρα Κελεσίδου στο Πιάνο, η κ.Μαρίνα Παύλου στη βιόλα, η κ.Στέλλα Φωτοπούλου και η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης με μαέστρο τον Φώτη Κοντό.

 

Η συναυλία διοργανώνεται από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή και την Αρμενική κοινότητα Ξάνθης στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο για την συμπλήρωση 100 χρόνων από τις 24 Απριλίου 1915, που ξεκίνησε η Γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία με στόχο να τιμήσουν την μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, αλλά και για να διατρανώσουν την απόφαση και το δικαίωμά τους οι Αρμένιοι, να ζουν, να θυμούνται, να καταδικάζουν και να διεκδικούν.

 

Info:

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.