Μειωμενες κατα 10% οι προσληψεις στους ΟΤΑ το 2015

Στην έκδοση εγκυκλίου για την υποβολή των αιτημάτων για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού από τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, τα Νομικά τους Πρόσωπα, την ΚΕΔΕ, τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος για το 2015, προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σημειώνονται τα εξής:

 

1. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς οφείλουν να αξιολογήσουν τις ανάγκες τους, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιονομική κατάσταση και την περιστολή των κρατικών δαπανών.

2. Οι εγκρίσεις για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σύμβαση έργου για το τρέχον έτος θα είναι μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το 2014.

3. Εξαιρούνται από τον περιορισμό αυτό το προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα, το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι απασχολούμενοι με σύμβαση έργου που αμείβονται αποκλειστικά από έσοδα υπό τη μορφή αντιτίμου, καθώς και το προσωπικό που απασχολείται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων κοινοτικών προγραμμάτων, εφόσον δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του κράτους ή οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι.

 

Ας σημειωθεί ότι αιτήματα θα πρέπει να υποβληθούν και για την ανανέωση ήδη υφιστάμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, όπως το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» και το «Άθληση για Όλους».

 

Ειδικά για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου σε συγχρηματοδοτούμενες πράξεις εξαιρούνται εκείνες που διαρκούν όσο το χρηματοδοτούμενο έργο και για κάλυψη αναγκών που συνδέονται με συγκεκριμένο και σαφώς προσδιορισμένο χρονικά έργο, εφόσον αποδεικνύεται ότι δεν καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων. Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν απαιτείται έγκριση της ΠΥΣ και η αποστολή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.