ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ

Οι ειδήσεις με Εικόνες...

Προηγούμενο
Απρίλιος 2015
Επόμενο  
Κ Δ T Τ Π Π Σ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

05-05-2012
Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: Το ζητούμενο και σήμερα ο λαός στην εξουσία

Ο Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος είναι γνωστός στην κοινωνία της Ροδόπης από τους συνδικαλιστικούς αγώνες του μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Είναι επίσης γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό είχε διαχωρίσει τη θέση του από τον φορέα που εκπροσωπούσε. Στις εκλογές κατεβαίνει υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Μιλώντας στον ΠτΘ για την απόφασή του αυτή αναφέρθηκε στους λόγους που προέβη σε αυτή την κίνηση αλλά και στην ανάγκη πλέον ο λαός να πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Ανάγκη να γεννηθεί μια νέα προοπτική για τη χώρα

ΠτΘ: κ. Τριανταφυλλόπουλε, γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος βουλευτής και γιατί με το ΣΥΡΙΖΑ;
Γ.Τ.:
Εδώ και δύο χρόνια που ξεκίνησε όλη η ιστορία με την κρίση και με τα μνημόνια ουσιαστικά χαράχθηκε μια νέα πορεία της οποίας η ανάλυση είναι μεγάλο ζήτημα και κατά την άποψή μου ήταν η φούσκα του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που έσκασε, το οποίο με τις προεκτάσεις του είχε μπλοκάρει και στραγγαλίσει όλους τους τομείς, όλους τους θεσμούς της χώρας. Προσπαθούσα μέσα από το χώρο το ΠΑΣΟΚ με μηνύματα, με άρθρα, με προτάσεις μιας άλλης πολιτικής να επηρεάσω όσο μπορούσα έγκαιρα, όμως η πολιτική βούληση ήταν συγκεκριμένη και εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα. Το σάπιο αυτό σύστημα προσπαθούσε να αποποιηθεί των ευθυνών του, τις οποίες έριχνε στο λαό, ενώ ένα σοσιαλιστικό κόμμα, όπως θεωρούσα ότι είναι το ΠΑΣΟΚ, και πάλευα μέσα από αυτό, έβλεπα να δημιουργεί εμφύλιο αλληλοσπαραγμό μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, αυτό που λέμε κοινωνικό αυτοματισμό. Μπορεί το μνημόνιο να ήταν ο μοναδικός δρόμος, αλλά υπήρχαν πολιτικές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά σε ένα τέτοιο κόμμα. Άρχισα να διαχωρίζω τη θέση μου, εφόσον κατέρρεε αυτό που υπηρετούσα τόσα χρόνια, μίλησα με την Ανανεωτική κίνηση των Κοτζιά – Κουρουμπλή – Μητρόπουλου- Τσουκαλά- Κοτσακά, στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία για αλλαγή. Κάποιο διάστημα συνέπραξα με το ΣΥΡΙΖΑ με την πεποίθηση ότι θα είναι ο πυλώνας ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος που θα ξεκινήσει να αναδύεται. Όσο και να διαφωνούμε όλοι μας γνωρίζουμε ότι ένα παλιό οικοδόμημα καταρρέει και υπάρχει ανάγκη να γεννηθεί μια καινούργια προοπτική για αυτή τη χώρα.

Στόχος η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κινήματος

ΠτΘ: Ποιος είναι ο στόχος σας και τι είναι αυτό που ενώνει το ΣΥΡΙΖΑ και το Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο;
Γ.Τ.:
Εμείς ως αριστερά, ως ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για να συγκροτήσουμε μια νέα λαϊκή πλειοψηφία, ένα νέο κοινωνικό κίνημα που θα αλλάξει την πορεία της Χώρας κάνοντας κυρίαρχο τον ελληνικό Λαό. Εμείς πιστεύουμε σ’ αυτά που μας ενώνουν και συγκεκριμένα στις κοινές μας αξίες του ανθρωπισμού, της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης, στους αστείρευτους αγώνες των προηγούμενων γενιών, στους πνευματικούς μας ανθρώπους, στην πολιτιστική μας κληρονομιά που έχει φωτίσει όλη την ανθρωπότητα, στην πανέμορφη χώρα μας με τους σπουδαίους ανθρώπους της που έχουν προκόψει και διαπρέψει σε όλο τον κόσμο. Εμείς θέλουμε να ενώσουμε το Λαό, γιατί πιστεύουμε στη δύναμή του, πιστεύουμε ότι μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις. Μπορεί να πάρει τα ηνία της χώρας στα χέρια του και να αλλάξει τη μοίρα του. Μπορεί να αλλάξει την εξαθλίωση που τον έχουν οδηγήσει.

Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο

ΠτΘ: Είπατε ότι υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί μια νέα προοπτική για τη χώρα. Πιστεύετε ότι ζούμε το τέλος της μεταπολίτευσης;
Γ.Τ.:
Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα μεγάλο αδιέξοδο που είναι η μη ελπίδα, η μη Προοπτική, η μη πίστη. Ένα αδιέξοδο που το συζητάμε εδώ και χρόνια και το λέμε συχνά ως το τέλος της Μεταπολίτευσης, αλλά που μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. Γιατί πολύ απλά δεν γεννήθηκε ακόμη το καινούργιο και όλοι ψάχνουμε να το βρούμε. Δυστυχώς η χώρα μας δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να γίνει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Χώρα, με ισχυρούς δημοκρατικούς και διαφανείς θεσμούς, με ισχυρό κοινωνικό κράτος, μια δίκαιη κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους μια ισχυρή και ανεξάρτητη Χώρα, όπως δηλαδή ονειρευόμασταν πριν από 30 χρόνια όταν ξεκίνησε το κίνημα της αλλαγής.

Όλα είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

ΠτΘ: Εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού εντός ή εκτός ευρώ;
Γ.Τ.:
Θα επικαλεσθώ και πάλι το 1981. Λίγο πριν το ΠΑΣΟΚ έλεγε έξω από την ΕΟΚ. Πήρε την κυβέρνηση και είπε ότι επειδή έχουμε υπογράψει θα παραμείνουμε σε αυτή, αλλά θα κάνουμε αναδιαπραγμάτευση των όρων εισδοχής στην ΕΟΚ. Πριν ήταν αδιανόητο. Ένα σύγχρονο παράδειγμα είναι ο Ολάντ στη Γαλλία που ξεκάθαρα είπε ότι θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας. Άρα δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι όλα στατικά. Μπήκαν υπογραφές, όμως με ποιες συγκυρίες υπεγράφησαν, με ποια νομιμοποίηση από το λαό, τι απάντησε ο λαός στις εκλογές; Αυτή είναι η πρόκληση. Όλα είναι στο τραπέζι, όλα μπορούν να διαπραγματευτούν και να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο μέτωπο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που θα αλλάξει αυτή την πορεία της συντηρητικής πολιτικής για να υπάρξει ανάπτυξη, να ανασάνουν οι εργαζόμενοι και ειδικά οι ασθενέστεροι που έχουν πληγεί πιο πολύ από όλους. Τα δύο κόμματα που υπέγραψαν το δεύτερο μνημόνιο ισχυρίζονται τώρα ότι θα αλλάξουν πολλά στο μνημόνιο. Πώς αυτό μπορεί να γίνει ξαφνικά, ενώ μέχρι σήμερα μας έλεγαν ότι αυτά που υπέγραφαν είναι αναγκαστικά και επιβάλλονται ως έχουν, διαφορετικά πάμε στη δραχμή. Δεν μπορεί κανείς να λέει ότι όλα είναι κλειδωμένα, έχουμε υπογράψει και τελειώσαμε. Κάθε χώρα έχει την εθνική της ανεξαρτησία, φυσικά μέσα στο ευρώ. Φυσικά μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με θεσμούς και διαφάνεια αλλά με κυρίαρχο λαό. Εκεί είναι η διαφορά. Αυτό πολλές ευρωπαϊκές χώρες το έχουν καταφέρει εδώ και δεκαετίες. Το διακύβευμα της μεταπολίτευσης, και αυτό εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ, ήταν ο λαός στην εξουσία Αυτό είναι το ζητούμενο και σήμερα. Ουσιαστικά δεν εκπληρώθηκε από το ΠΑΣΟΚ και για αυτό πρέπει να αναπτυχθεί το νέο λαϊκό κίνημα που θα εκπληρώσει αυτό το θέμα για να είναι κυρίαρχος ο λαός ρυθμιστής των εξελίξεων και να δώσει ο ίδιος ώθηση για ανάπτυξη, για δουλειές, για επενδύσεις.

Πιστεύουμε ότι ο λαός μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις

ΠτΘ: Ποιος είναι ο ρόλος της κοινωνίας της Ροδόπης σε αυτήν την πορεία αναγέννησης, όπως τη χαρακτηρίσατε;
Γ.Τ.:
Το κύτταρο για να γίνει αυτή η αλλαγή είναι η κάθε τοπική κοινωνία που θα πρέπει με συστηματικές πολιτικές να χειραφετηθεί, να ενδυναμωθεί, να πατήσει στα πόδια της και να καθορίσει τη μοίρα της. Το παρασιτικό σύστημα, επειδή ακριβώς στηρίζεται σε ιδιοτελείς αλληλεξαρτήσεις, έπνιγε κάθε δημιουργική προσπάθεια, κάθε δημιουργική πρωτοβουλία γιατί ένοιωθε ότι απειλούνταν από τους ανθρώπους που διψούσαν να προσφέρουν. Αυτό οδήγησε στην απαξίωση, στην αναξιοκρατία, την εξαφάνιση της κοινωνικής δράσης, της δημιουργικότητας, της καινοτομίας.
Πρέπει να αξιοποιήσουμε και να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό που είναι ο πραγματικός μας πλούτος, να εφαρμόσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο τοπικής ανάπτυξης, προσφέροντας τα εργαλεία, τη γνώση και το επιστημονικό προσωπικό για την καλλιέργεια μέσω της παιδείας, την ενδυνάμωση, την χειραφέτηση της κοινωνίας μας ώστε εμείς οι ίδιοι να δημιουργούμε το μέλλον που εμείς έχουμε αποφασίσει. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα συλλογική συνείδηση. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, αλλά χωρίς αυτούς που μας έφεραν εδώ. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, αφού μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πυλώνας θα μπορέσει να ενώσει τις αριστερές δυνάμεις

ΠτΘ: Πολλά λέγονται περί συνεργασιών των αριστερών κομμάτων. Επίσης ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για συνεργασία με τον κ. Καμμένο. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο;
Γ.Τ.:
Πριν έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981 οι συντηρητικές δυνάμεις ισχυρίζονταν ότι ήταν ανέφικτο να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ και διέδιδαν διάφορα. Υπάρχει μια αναλογία του τότε με το σήμερα. Το μείζον σε όλες τις αριστερές δυνάμεις είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού. Σε μια συγκυρία που ουσιαστικά κινδυνεύει ο λαός με περαιτέρω πτώχευση, με περαιτέρω υποθήκευση, με περαιτέρω υποτέλεια, το μείζον είναι να αναστρέψουμε αυτή την πορεία. Θεωρούμε ότι σαν πυλώνας των αριστερών δυνάμεων θα μπορέσουμε να τις ενώσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και οι βάσεις και οι ηγεσίες θα αντιληφθούν τις ευθύνες τους ώστε να βρούμε κοινές προγραμματικές θέσεις για να προχωρήσουμε.
Όσον αφορά στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» υπάρχουν διαφορές με την αριστερά. Όμως σε μια συγκυρία δύσκολη προσωπικά εγώ, ο συνδυασμός έχει μια μεγαλύτερη δυσκολία με τον κ. Καμμένο, θεωρώ ότι εφόσον συστρατευθούμε με κοινό προγραμματικό πλαίσιο καλώς να ορίσει, εφόσον ο πυλώνας είναι η ριζοσπαστική αριστερά και οι ευρύτερες αριστερές δυνάμεις. Να εξυπηρετήσουμε όμως τα συμφέροντα του λαού και όχι της αγοράς και όλα αυτά που ζήσαμε μέχρι σήμερα.Συντάκτης:Άννα Πατρωνίδου
e-mail: paratiritis.patronidoy@gmail.com

Σχόλια Αναγνωστών

15-05-2012 - Γεώργιος Τριανταφυλλόπουλος : Όχι αγαπητή "ανώνυμη" Μαρία. Δεν ξέρω! Ποτέ στη δημόσια ζωή μου δεν χρησιμοποιώ ούτε λειτουργώ με υπονοούμενα ή με σκοπιμότητες! Πάντα εκφράζω αυτά που αντιλαμβάνομαι με θάρρος, χωρίς να υπολογίζω οποιοδήποτε κόστος και αυτό δυστυχώς για εσάς το γνωρίζουν και το παραδέχονται όλοι όσοι με γνωρίζουν και με έχουν ζήσει στον καθημερινό μου βίο και σε όποια δράση μου!

15-05-2012 - Μαρία : Δεν γίνεται κύριε Τριανταφυλλόπουλε και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα, ξέρετε εσείς.

15-05-2012 - Γεώργιος Τριανταφυλλόπουλος : Αγαπητή Αλεξάνδρα, δεν καταλαβαίνω προς τι η προσωπική επίθεση για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Όποτε θέλεις βρισκόμαστε δημόσια να αντιπαραθέσουμε τα επιχειρήματά μας. Όταν έχω συζητήσει πολλάκις με τον σύζυγό σου (ως πρώην συνάδελφός μου) και του έχω βγάλει τα εσώψυχά μου σχετικά με τις πολιτικές μου απόψεις (έχοντας δανείσει και σχετικά βιβλία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη που με εκφράζουν) θεωρώ ανέντιμο να μου κάνεις προσωπική επίθεση, βάζοντάς μου μόνο την ταμπέλα (ΣΥΡΙΖΑ) παριστάνοντας ότι δεν με γνωρίζεις! Ας είναι, ο καθένας με το ήθος του και το ύφος του. Επιμένω: όποτε θελήσεις συναντιόμαστε δημόσια να παραθέσουμε τα επιχειρήματά μας!

14-05-2012 - Αλεξάνδρα Γκεμιτζή : Αγαπητέ Γιώργο, όταν εκτίθεσαι δημόσια πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να δεχτείς την κριτική. Και εγώ το ίδιο έκανα όταν εκτέθηκα ως υποψήφια βουλευτής με τη «Δημιουργία Ξανά», και είμαι περήφανη γι’ αυτό. Δέχτηκα και την καλοπροαίρετη και την κακοπροαίρετη κριτική χωρίς ΟΥΔΕΠΟΤΕ να την χαρακτηρίσω ως χυδαία προπαγάνδα. Δεν νομίζω ότι στα σχόλιά μου υπήρχε οτιδήποτε το χυδαίο και πολύ περισσότερο οτιδήποτε το προπαγανδιστικό. Λυπάμαι πολύ για την ποιότητα του διαλόγου που υιοθετείς. Προφανώς, δεν έχεις ακόμα συνηθίσει στην κριτική γι’ αυτό και αισθάνεσαι άβολα. Εύχομαι πάντως και σε εσένα και στον ΣΥΡΙΖΑ καλή επιτυχία στο επικίνδυνο εγχείρημά σας (όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά γιατί η χώρα μας δεν αντέχει άλλη κακοποίηση…). Με εκτίμηση Αλεξάνδρα Γκεμιτζή Επίκουρη Καθηγήτρια Δ.Π.Θ.

12-05-2012 - Αλεξάνδρα Γκεμιτζή : Πράγματι κ. Κατσαρή έχετε απόλυτο δίκιο. Ας μην νομίζουν όμως κάποιοι ότι δεν αντιλαμβανόμαστε το πόσο οπορτουνιστές είναι οι πολιτικοί μας. Το ότι τόσα χρόνια δεν μιλούσαμε δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίναμε κιόλας. Αλλά από εδώ και πέρα θα πρέπει να ξέρουν ότι όταν αποφασίζουν να εκτεθούν δημόσια, θα υπόκεινται και στην κριτική μας….

12-05-2012 - Γεώργιος Τριανταφυλλόπουλος : Αγαπητές, Τζένη και Αλεξάνδρα. Ότι και να πιστεύει ο καθένας μας, ένα είναι το σίγουρο: Το παλιό παρασιτικό-σάπιο σύστημα καταρρέει και αναδύεται το καινούργιο! Για μένα προσωπικά δεν έχει σημασία αν το καινούργιο θα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ ή Τσίπρας, αλλά το μείζων είναι η συγκρότηση ενός νέου λαϊκού κινήματος με ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση προς το λαό και όχι τα παρασιτικά συμφέροντα σε όποιο επίπεδο ή μετερίζι κι αν βρίσκονται! Το νέο αυτό κίνημα θα είναι η κινητήριος δύναμη που θα εμπνεύσει το λαό για να συστρατευτεί ο λαός μας στο κοινό σκοπό που είναι η αναγέννηση της Χώρας! Μέχρι στιγμής βασική δύναμη αυτής της κινηματικής πορείας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν αρκεί! Χρειάζεται άνοιγμα και ευρύτερη συσπείρωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων αυτής της Χώρας, όχι όμως με ποτιτική κατεύθυνση τον αποτυχημένο νεοφιλελευθερισμό που αποκρύπτετε εσείς της "Δημιουργία Ξανά"! Κυρία Γκεμιτζή μπορεί αποσπασματικά να λέτε την αλήθεια, αλλά δεν την λέτε ολόκληρη και ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Σας προσκαλώ και σας προκαλώ να διαβάσετε τα άρθρα μου και τις απόψεις μου στο blog μου και μετά να εκφράζεστε για μένα! Διότι σε άλλη περίπτωση αυτό λέγεται χυδαία προπαγάνδα και θεωρώ ότι έτσι υποβιβάζετε τον εαυτό σας! Αγαπητή Τζένη δεν είμαστε μακριά από την ριζική αλλαγή του τοπίου και της κακοποιημένης έννοιας της πολιτικής! Η Άνοιξη του Λαού μας ξεκίνησε και θεωρώ ότι δεν ανακόπτεται ... Καλό βράδυ.

11-05-2012 - Τζένη Κατσαρή : "Εκανε προτάσεις,εμείς πράξη τις κάναμε".Μια τέτοια επιγραφή θα ήταν τιμή για όλους μας." έγραφε σε ένα ποίημά του ο Μπρεχτ.Αλήθεια κ.Γκεμιτζή πιστεύετε ιδιαίτερα αυτές τις μέρες των διερευνητικών εντολών ότι υπάρχει κανένα πάθος στους εκπροσώπους της πολιτικής για πράξη; Από τηλεοπτικό σε τηλεοπτικό καρνάβαλο πηγαίνουν οι νικητές ιδιαίτερα με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές και στα μεγαλύτερα ποσοστά.Αλαφιασμένοι, και δικαιωμένοι συνάμα από το ότι οι άλλοι διέπραξαν εγκλήματα που τους επιτρέπουν να διαπράξουν κι αυτοί με τη σειρά τους τα επόμενα.Πολιτική!!!

11-05-2012 - Αλεξάνδρα Γκεμιτζή : Στις επίσημες λοιπόν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα κάτωθι: «Χρειάζεται να επιστρέψουν στο Δημόσιο οι Επιχειρήσεις και Οργανισμοί που έχουν εν μέρει ή συνολικά ιδιωτικοποιηθεί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς). Να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στον έλεγχο και την ευθύνη του Δημοσίου βασικές παραγωγικές μονάδες, κρίσιμες για την ανάπτυξη της οικονομίας, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, ναυπηγεία, ορυκτός και ενεργειακός πλούτος.» Σας ερωτώ λοιπόν ξέρετε έστω και μία από τις επιχειρήσεις που αναφέρετε παραπάνω που να λειτούργησε χωρίς να γίνει έρμαιο των μεγαλοσυνδικαλιστών και των πελατειακών σχέσεων (μήπως θέλετε να σας αναφέρω τα παραδείγματα της Ολυμπιακής , της Δ.Ε.Η. του Ο.Τ.Ε.;). Όλα αυτά λειτούργησαν εις βάρος όλως μας, όλων των απλών ανθρώπων που επί χρόνια έσκυβαν το κεφάλι και αδιαμαρτύρητα εργάζονταν χωρίς να απολαμβάνουν τα προνόμια των επιχειρήσεων που επιθυμείτε να κρατικοποιήσετε. Στα λόγια λοιπόν όλα αυτά ακούγονται ωραία, αλλά στην ουσία είναι απλός λαϊκισμός. Να θυμάστε όμως ότι τα «όμορφα χωριά όμορφα καίγονται….»

11-05-2012 - Αλεξάνδρα Γκεμιτζή : Αγαπητέ κ. Τριαναταφυλλόπουλε, δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να ακούσω την ομιλία σας. Θα χαιρόμουν πάντως να μου εκθέτατε έστω και συνοπτικά αλλά συγκεκριμένα τις θέσεις σας ειδικά για τον τομέα της ανάπτυξης. Σας παραπέμπω επίσης στις επίσημες θέσεις του κόμματός σας: (://www.syriza.gr/index.php?option=com_k2

10-05-2012 - Γεώργιος Τριανταφυλλόπουλος : Αγαπητή κ. Γκεμιτζή, σας παραπέμπω στην πολιτική ομιλία που πραγματοποίησα στο Ξενία και στην οποία αναφέρομαι στο πως θα προωθηθεί η ανάπτυξη στη Χώρα και στην περιοχή μας! Εκεί μέσα εμπεριέχεται και το όραμά μου για το αύριο της χώρας μας. Πάντως δεν μπορούμε να μιλάμε για χρεοκοπία σε μια ήδη χρεωκοπημένη χώρα. Κατά την άποψή μου λοιπόν ο πρώτιστος στόχος δεν είναι η έξοδος της Χώρας από το ευρώ, αλλά η ανασυγκρότησή της που όλοι οι αξιόπιστοι οικονομολόγοι και και το ίδιο το ΔΝΤ διατείνονται ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει και θα οδηγήσει σε σίγουρη χρεωκοπία. Εξάλλου τα ίδια είπε και η κα Παναρίτη (πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας) στην ομιλία της μια μέρα πριν την ψήφιση του μνημονίου. ://geotria.blogspot.com/ Εσείς αλήθεια είστε υπέρ του μνημονίου;

07-05-2012 - Αλεξάνδρα Γκεμιτζή : Αγαπητέ κ. Τριανταφυλλόπουλε, διάβασα με προσοχή τα όσα γράφετε και νιώθω την ανάγκη να κάνω μια μικρή παρέμβαση. Θα ήθελα λοιπόν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ να μας απαντήσετε πώς θα διαχειριστείτε την περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και πώς θα αποτρέψετε την (αναπόφευκτη κατά τη γνώμη μου) χρεωκοπία που κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Με ποια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μέτρα θα προωθήσετε την ανάπτυξη στην περιοχή μας; Όταν αναφέρεστε σε στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, καινοτομία, χειραφέτηση της κοινωνίας, τί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ εννοείτε; Δεν βλέπω στα γραφόμενά σας ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πρόταση. Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι η άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την ψήφο διαμαρτυρίας προς τις εγκληματικές πράξεις των δύο (μέχρι πρότινος) μεγάλων κομμάτων και όχι επιδοκιμασία προς τις γενικότητες που μας παρουσιάζετε. Αν λοιπόν δεν ορθώσετε έναν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ λόγο νομίζω ότι ο λαός θα αποδοκιμάσει και εσάς αρκετά σύντομα. Με εκτίμηση Αλεξάνδρα Γκεμιτζή Επ. Καθηγήτρια Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Δ.Π.Θ.Καταχωρήστε το Σχόλιο σαςΤα πεδία με * είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν.
Αν συμπληρώσετε το e-mail σας τότε θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τα σχόλια που γίνονται στο συγκεκριμένο άρθρο.Άλλες Ειδήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Απάντηση Θεοχάρη σε ΟΕΒΕΣ και Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Θετικό πρόσημο έδειξε η Εργάνη για τον Μάρτιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Τρεις έφηβοι οι δράστες που «ξάφρισαν» την Κομοτηνή
ΕΠIΧΕΙΡΕΙΝ - «Step Point», εκεί που η άνεση συναντάει τη μόδα!
ΕΡΓΑΣΙΑ - Ελάχιστη αύξηση των ανέργων τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο δείχνουν στοιχεία του ΟΑΕΔ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Μιχάλης Βασιλειάδης «Τα κενά στην εκπαίδευση είναι πολύ περισσότερα από αυτά που προτίθεται να καλύψει η κυβέρνηση»
ΑΓΡΟΤΙΚΑ - Η «μάχη» της διάσωσης των τοπικών ποικιλιών κόντρα στις μεγάλες εταιρίες εμπορίας σπόρων
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - 200 δεντράκια φυτεύτηκαν στην Ξυλαγανή από τον Σύλλογο Πατεράδων
ΥΓΕΙΑ - Ειδικό Πρόγραμμα Κάλυψης Εθνικού Οδικού Δικτύου με έκτακτα μέτρα για την περίοδο του Πάσχα από το ΕΚΑΒ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Πλήθος κόσμου στο 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης
ΙΣΤΟΡΙΑ - 19 Απριλίου ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Ο «τελικός» της ΑΕΚ με φόντο την άνοδο στη Γ’ Εθνική
ΔΙΕΘΝΗ - Έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων πρότεινε η ΠΓΔΜ
ΓΝΩΜΕΣ - Να πετάξεις ψηλά κι από κει να μοιράσεις δωρεάν την ψυχή σου
ΣΧΟΛΙΑ - Ανάσταση ανάπηρη πάλι…
ΦΛΥΤΖΑΝΙ - Κουβέντες Καφενείου, 2/6/2012
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ - Ο Ξεφτέρης που δεν ήταν Σαμαράς
ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ - Αποχαιρετισμός στον συγγραφέα Γιασάρ Κεμάλ
ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ - 4 με 8 Μαΐου η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
ΒΙΒΛΙΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Το νέο βιβλίο της Ελένας Χουσνή «Στα άδυτα των… δυτών» παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη
ΡΩΣΣΙΚΑ - В полночь будет принят госбюдже
ΤΟΥΡΚΙΚΑ - Andiğonu caddesindeki camiide yangın
ΠΑΡΑΔΟΣΗ - Αναβίωσαν και φέτος οι αυγομαχίες στο Θρυλόριο
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ - ΤΑΞΙΔΙΑ - Ο Άγιος Νεκτάριος συνένωσε τους απανταχού Θρακιώτες στη Σηλύβρια σε ένα Οδοιπορικό στις πατρογονικές εστίες εν είδει προσκυνήματος
ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ - «Σώμα περιφραγμένο - συστολή του απείρου» («Μονόχορδα»)
ΑΡΘΡΑ - Κρίσιμες ώρες
ΕΚΚΛΗΣΙΑ - Η Ανάσταση ως οντολογικό βίωμα της Εκκλησίας
ΠαΣοΚ - Δημήτρης Σαλτούρος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπει σε φάση ανασύστασης, επανίδρυσης, να προσεγγίσει ξανά τη βάση του»
Νέα Δημοκρατία - Ε.Στυλιανίδης, βουλευτής Ν.Δ. «Ηθικά νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που γκρέμισαν διαχωριστικές γραμμές και με στήριξαν»
KKE - Νίκος Φακιρίδης, υποψήφιος βουλευτής ΚΚΕ «Θα είμαστε σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όπως κάναμε πάντοτε»
ΛΑΟΣ - Οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ στο Νομό Ροδόπης
ΣΥΡΙΖΑ - Συνεχίζουμε τον αγώνα για να απελευθερωθεί ο λαός από τα μνημόνια του ολέθρου
Οικολόγοι Πράσινοι - Παρουσίαση οικονομικού προγράμματος Οικολόγων - Πρασίνων στην Ξάνθη
Δημοκρατική Αριστερά - Δάμων Δαμιανός, υποψήφιος βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ροδόπης «Η ΔΗΜΑΡ έφερε στη Ροδόπη το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά»
Ανεξάρτητοι Έλληνες - Ντίνα Παπαχρήστου, υποψήφια βουλευτής Ροδόπης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Δεν διαπραγματευτήκαμε κανέναν όρο του μνημονίου
Κοινωνική Συμφωνία - Στην Αλεξανδρούπολη ο Χάρης Καστανίδης
Δημοκρατική Συμμαχία - Μάγδα Γιαμουστάρη, υποψήφια βουλευτής Δημοκρατικής Συμμαχίας «Η χώρα μας αλλάζει πολιτική σελίδα με τον καταποντισμό των δύο μεγάλων κομμάτων»
Δράση - Στο Φανάρι ο Θ. Τζήμερος

Edit
Τελευταίες Ειδήσεις
10:07
Πέντε μεγάλες ομάδες ασφαλισμένων βρίσκονται στο στόχαστρο των δανειστών, καθώς ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό

10:05
Ξεκινά σήμερα, και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για τις παροχές του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

10:01
Μέσω διαδικτύου μπορούν να υποβάλλουν από σήμερα, Δευτέρα, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, αίτηση για τη ρύθμιση οφειλών οι οποίες είναι κάτω των 5.000 ευρώ