Στην Κομοτηνη η Εκθεση Ζωγραφικης «Ανυποτακτες Μαρτυριες»

Υπό την αρωγή του Συλλόγου Καλλιτεχνών «Αθηνίων» και του Συνδέσμου Φιλολόγων νομού Ροδόπης, θα φιλοξενηθεί στην Κομοτηνή από το προσεχές Σάββατο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη η έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Κωνσταντίνας Βαλέρα, που φέρει τον τίτλο «Ανυπότακτες Μαρτυρίες», μια θεματική έκθεση για την κατοχή και την περίοδο της ανασυγκρότησης που ακολούθησε, με έργα που στηρίζονται σε φωτογραφίες των Σπύρου Μελετζή, Κώστα Μπαλάφα και Βούλας Παπαϊωάννου. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στο χώρο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, ενώ το κοινό της Κομοτηνής θα έχει τη δυνατότητα να την επισκέπτεται τις ώρες 11-1 το μεσημέρι και 6-8 το απόγευμα, καθημερινά μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Σπύρος Παπουτσής «Η Κωνσταντίνα Βαλέρα είναι καλλιτέχνης με δική της προσωπική τεχνοτροπία»

Ο συντονιστής της έκθεσης, κ. Σπύρος Παπουτσής, μίλησε με θερμά λόγια για την καλλιτέχνιδα και τα έργα της παροτρύνοντας το κοινό της περιοχής να γνωρίσει από κοντά την ξεχωριστή τεχνοτροπία της. Μιλώντας για την κ. Βαλέρα, τη χαρακτήρισε σύγχρονη και της νέας γενιάς εικαστικό, που έχει συγκεκριμένο θεματολόγιο, δηλαδή ζωγραφίζει κυρίως θεματικές ενότητες. «Είναι καλλιτέχνης με δική της προσωπική τεχνοτροπία», επισήμανε

 

Θεμιστοκλής Σταθόπουλος «Σε μία καθημερινότητα η οποία είναι «αντιγραφική», στην έκθεση θα δούμε κάτι ξεχωριστό»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Αθηνίων», κ. Θεμιστοκλής Σταθόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε την επίσκεψη στην έκθεση μεγάλο κέρδος για όλους. «Σε μία καθημερινότητα η οποία είναι «αντιγραφική»», σημείωσε, «αφού σήμερα όλα είναι αντιγραφές των υπολοίπων, στην έκθεση θα δούμε κάτι ξεχωριστό». «Δηλαδή θα δούμε ότι μπορεί να καταλήγεις στο ίδιο αποτέλεσμα», συνέχισε, «αλλά με διαφορετική τεχνοτροπία. Και αυτό ακριβώς είναι που μετράει. Η ζωγραφική πάντοτε ξέραμε ότι δεν είναι φωτογραφία, αν και ίσως κάποτε να έπαιξε το ρόλο της γιατί δεν υπήρχαν φωτογραφικές μηχανές. Σήμερα όμως είναι η τέχνη και αυτή πρέπει να αποδίδεται με διαφορετικούς τρόπους. Η κ. Βαλερά αποτυπώνει πράγματα τα οποία είναι συγγενή με τη σημερινή κατάσταση σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, και τα δίνει με διάφορες πινελιές νευρικές, γρήγορες και πολύ όμορφες, που είναι το κάτι άλλο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.