«Τα αορατα γηρατεια» του Βαλεντινο Μπομπιανι με τη Μαγια Λυμπεροπουλου

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει το έργο «Τα αόρατα γηρατειά» του Βαλεντίνο Μπομπιάνι με τη Μάγια Λυμπεροπούλου, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 21.00.
Πότε ξεκινούν τα γηρατειά; Πώς λειτουργούν μυαλό και συνείδηση αφού γεράσουμε; Πώς αντιμετωπίζει η ανθρώπινη φύση το επερχόμενο τέλος;
Ο συγγραφέας Βαλεντίνο Μπομπιάνι μέσα από την εμπειρία του δίνει τις δικές του απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Ίσως σκληρές, αλλά πέρα για πέρα αληθινές. Τα γηρατειά, είναι ένα ζήτημα που θα μας απασχολεί πάντα, καθώς όλοι θέλουμε να φτάσουμε σε εκείνη την ηλικία, χωρίς όμως την κατάρρευση που την ακολουθεί.
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας έχει την τιμή να φιλοξενεί στη σκηνή του Αντιγόνη Βαλάκου, τη σπουδαία ηθοποιό και σκηνοθέτη Μάγια Λυμπεροπούλου.
Για μία και μοναδική βραδιά, η μεγάλη αυτή καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τη συλλογή κειμένων του Βαλεντίνο Μπομπιάνι «Τα αόρατα γηρατειά», σε μετάφραση Παναγιώτη Τσιαμούρα. τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 21.00.
Μια ξεχωριστή στιγμή για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και το κοινό της Καβάλας, καθώς η Μάγια Λυμπεροπούλου θα βρεθεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου.

Γενική είσοδος – 5 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων από την Παρασκευή 8 Μαρτίου καθημερινά 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

Βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα

 

Ο Valentino Bompiani (1898 – 1992) υπήρξε εκδότης, ζωγράφος και γλύπτης. Το 1929 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο που φέρει το όνομά του και τον οποίο διηύθυνε έως το 1972. Το σημαντικότερο εκδοτικό του εγχείρημα ήταν το Λεξικό Μπομπιάνι, το οποίο περιλάμβανε έργα και προσωπικότητες από όλες τις εποχές και όλες τις λογοτεχνίες. Για την εκδοτική του δραστηριότητα έγραψε τρία βιβλία με τις αναμνήσεις του : Vita private (Ιδιωτική ζωή, 1971), Dialoghi a distanza (Εξ’ αποστάσεως διάλογοι, 1986), II mestiere dell’ editore (Το επάγγελμα του εκδότη, 1988).
Υπήρξε επίσης πολύ δραστήριος στον θεατρικό χώρο. Έκανε το ντεμπούτο του ως δραματουργός το 1931, με το έργο L’ amante virtuosa (Ο βιρτουόζος εραστής), ενώ από το 1953 έως το 1971 διηύθυνε τη θεατρική επιθεώρηση Sipario. Τα θεατρικά του έργα κυκλοφορούν σε μια συγκεντρωτική έκδοση των εκδόσεων Cappelli, που περιλαμβάνει τρεις ερωτικές κωμωδίες, τρεις μη ερωτικές κωμωδίες και τρεις κωμωδίες παρεξηγήσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.