Μικρη φωτια στο εγκαταλελειμμενο Ξενια Κομοτηνης

Προκάλεσε ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου, που όμως ωχριούν μπροστά στις φθορές που έχει αφήσει η πολυετής εγκατάλειψη

Κατασβήστηκε από ένα όχημα με τρία άτομα από την πυροσβεστική Υπηρεσία η μικρή φωτιά που εντοπίστηκε από περίοικους στο Ξενία Κομοτηνής λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Το ξενοδοχείο παραμένει εδώ και χρόνια κλειστό, από τότε που πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση, παρόλο που τίποτα δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα, ενώ εικάζεται ότι η φωτιά άναψε από άγνωστο ή άγνωστους που προσπαθούσαν να ζεσταθούν.

Το οίκημα βρίσκεται σε κακή κατάσταση, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του, μιας και σχεδόν όλα τα κουφώματα έχουν αφαιρεθεί, ενώ σπασμένα τζάμια γεμίζουν τους διαδρόμους του ξενοδοχείου.

Η φωτιά φαίνεται να ήταν περιορισμένης έκτασης, όμως ο καπνός δημιούργησε ζημιά σε αρκετά μεγάλο κομμάτι και του διαδρόμου.

Να θυμίσουμε πως το ξενοδοχείο σταμάτησε τη λειτουργία του το 2013, όταν παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του.

Το Ταμείο το ενέταξε σε «πακέτο» των 14 ακινήτων -Ξενία και άλλων δημοσίων ακινήτων ανά την Ελλάδα- με στόχο τη δημιουργία τουριστικών μονάδων ιδιαίτερης αισθητικής, (boutique hotel), όμως το ενδιαφέρον για τις μονάδες ήταν ελάχιστο ως μηδαμινό και τελικά ο διαγωνισμός εγκαταλείφθηκε.

Μαζί με αυτούς εγκαταλείφθηκε και το Ξενία, που έπεσε θύμα λεηλασίας, με ελάχιστα κουφώματα να έχουν απομείνει, ενώ σταδιακά οδηγείται όλο και περισσότερο στην απαξίωση.

Να υπενθυμίσουμε πάντως πως παλιότερα ενδιαφέρον για τη χρήση του Ξενοδοχείου είχε επιδείξει και ο Δήμος Κομοτηνής, επιθυμώντας να το μετατρέψει σε σχολική μονάδα, αν ο τελευταίος διαγωνισμός που προκηρύχθηκε ήταν άγονος, παρόλο που δεν φαίνεται να έχει υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς της ΕΤΑΔ, που έχει αναλάβει την διαχείριση του χαρτοφυλακίου που είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.