Εμφαση στην υιοθεσια των αδεσποτων θελει να δωσει η νεα κτηνιατρος του Κυνοκομειου Κομοτηνης

Η Ξανθούλα Ζαχοπούλου θα επισκεφτεί και τους οικισμούς ώστε να έχει εικόνα για τα αδέσποτα και σε αυτούς

Να συνεχίσει όλες τις δράσεις του κυνοκομείου του Δήμου Κομοτηνής, δίνοντας έμφαση στην υιοθεσία αλλά και τον έλεγχο των αδεσπότων στους οικισμούς, θέλει η νέα κτηνίατρος του Κυνοκομείου Κομοτηνής κ. Ξανθούλα Ζαχοπούλου, η οποία ανέλαβε από την αρχή του χρόνου την εργασία σε αυτό, και φέρνει μια μεγάλη εμπειρία στον τομέα τους.

Συνέχιση και επέκταση των δράσεων του κυνοκομείου

Η κ. Ζαχοπούλου θα ασχολείται λοιπόν με τη στείρωση, τον εμβολιασμό, αποπαρασιτισμό, κ.λ.π. των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων του Δήμου Κομοτηνής, αναλαμβάνοντας ένα χώρο ο οποίος έχει αρκετές απαιτήσεις, παρόλο που αναμένεται το επόμενο διάστημα να αναβαθμιστεί μέσω προγράμματος που προωθεί ο Δήμος Κομοτηνής.

Η ίδια όπως τόνισε έχει προηγούμενη εμπειρία με αδέσποτα τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στην Ορεστιάδα, ενώ αποφάσισε να έρθει στην Κομοτηνή, θέλοντας, όπως αναφέρει, μια αλλαγή.

Έτσι θα συνεχίσει να επιλαμβάνεται στο κυνοκομείο ό,τι περιστατικών έρχονται, είτε τραυματισμένα και χτυπημένα αδέσποτα σκυλιά, αλλά και τις τακτικές στειρώσεις, τσιπαρίσματα και εμβολιασμούς που χρειάζονται.

Ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου έχει διαχειριστεί 30 περιστατικά στο κυνοκομείο, με το κάθε ένα να έχει τις δικές του δυσκολίες, όπως αναφέρει.

Πάντως είναι πρόθυμη να συμβάλλει και στην υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης του Κυνοκομείου με προτάσεις, μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτό  που έχουν εικόνα την κατάστασης και των αναγκών.

Απαραίτητες οι υιοθεσίες

Άλλωστε το κυνοκομείο, χρήζει άμεσης αναβάθμισης, όμως η κ. Ζαχοπούλου θεωρεί πως σημαντικό ρόλο στην αποσυμφόρηση της δομής θα παίξει η συνέχιση του προγράμματος υιοθεσίας, το οποίο πηγαίνει πολύ καλά, με 6 υιοθεσίες ήδη από την αρχή της χρονιάς.

Μάλιστα ένα από τα υιοθετημένα σκυλιά είναι ο σκύλος τον οποίο είχαν πυροβολήσει πριν από ένα μήνα σε οικισμό της Ροδόπης, ο οποίος θα αποκτήσει καινούριο σπίτι έχοντας, όπως όλα τα σκυλιά του κυνοκομείου, τσιπαριστεί, στειρωθεί, και όλα τα απαραίτητα εμβόλια.

Οι υιοθεσίες γίνονται σε όλη την Ελλάδα, με σκυλιά να έχουν φύγει σε Ξάνθη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και ελπίδα όλων των εμπλεκομένων είναι πως αυτές θα συνεχιστούν, με τη βοήθεια και της εφαρμογής του Δήμου, αλλά και των κοινωνικών δικτύων.

Η νέα κτηνίατρος θέλει να προχωρήσει, όταν την επιτρέψει ο φόρτος εργασίας, να κάνει και κάποιες δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού, όμως προς το παρόν προέχει η ίδια η δομή, και η προσαρμογή σε αυτή.

Αυτό που θα κάνει άμεσα είναι, μαζί με άλλους εργαζόμενους του κυνοκομείου, να επισκεφθεί διάφορους οικισμούς του Δήμου, και να αξιολογήσει την κατάσταση με τα αδέσποτα σε αυτούς, ξεκινώντας από τον Οικισμό της Γρατινής αυτή την εβδομάδα, και προχωρώντας σε άλλους οικισμούς το επόμενο διάστημα.

Εκεί θα ελέγξουν τα αδέσποτα σκυλιά, αν έχουν εμβολιαστεί, αν έχει αστείρωτα αδέσποτα, ώστε να επιληφθούν, μιας και το κυνοκομείο έχει καταγεγραμμένα όλα τα σκυλιά που έχουν περάσει από αυτό, ώστε να μπορούν να τα ελέγχουν.

Να σημειωθεί τέλος πως η κ. Ζαχοπούλου ζήτησε από όσους έχουν διαθέσιμα επιπλέον κουβέρτες, ή σπιτάκια για σκύλους, αν επιθυμούν να τα προσφέρουν στο Κυνοκομείο, μιας και οι ανάγκες είναι πάντα μεγάλες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.