Ενεργειακη αναβαθμιση για το παλιο Δημοτικο Σχολειο θελει ο Δημος Ιασμου

Υπέβαλε πρόταση ένταξης στο ΠΕΠ ΑΜΘ για την βελτίωση των κουφωμάτων αλλά και την ενεργειακή θωράκιση του

Στην Ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου θέλει να προχωρήσει ο Δήμος Ιάσμου, υποβάλλοντας πρόταση ένταξης του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη»
 
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιάσμου εκπονεί τη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, που θα περιλαμβάνει αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων του κτιρίου, εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης με συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), προώθηση της Αυτοπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (όπως ο ενεργειακός συμψηφισμός – net metering), ενεργειακές επιθεωρήσεις καθώς και όλες τις λοιπές δαπάνες που θα συμβάλλουν αποδεδειγμένα στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.
 
Την υποβολή της πρότασης ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικού Συμβούλιο Ιάσμου, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Δήμαρχος κ. Οντέρ Μουμίν έχει δηλώσει από την αρχή της θητείας του ότι θέλει να στεγάσει στο παλιό Δημοτικό σχολείο τις υπηρεσίες του Δήμου.
 
Στόχος της Δράσης είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων με σκοπό την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση. Επιπλέον σκοπός είναι η αξιοποίηση του δυναμικού εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό τομέα, με τα κτίρια του δημόσιου τομέα να αποτελούν παράδειγμα για την κινητοποίηση όλης της οικονομίας.
 
Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της δράσης αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοσίων κτιρίων και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ΑΠΕ στις υποδομές του δημόσιου τομέα, μέσω της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και θέρμανση χώρων και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.
 
Επιλέξιμα προς χρηματοδότηση είναι όλα τα νομίμως υφιστάμενα δημόσια κτίρια που χωροθετούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τα οποία κατατάσσονται με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων σε κατηγορία ενεργειακής απόδοσης μικρότερης ή ίσης της Δ και η οικοδομική τους άδεια έχει εκδοθεί πριν το 2010.
 
Οι προτάσεις θα επιλεγούν προς ένταξη, μετά από συγκριτική αξιολόγηση με βάση την εγκεκριμένη μεθοδολογία και τα εγκεκριμένα κριτήρια από την Επιτροπή Παρακολούθησης, με την  πρόσκληση να αφορά στη χρηματοδότηση πράξεων συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 15.000.000 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.