Αναδειξη και Αξιοποιηση της μακραιωνης Πολιτισμικης Κληρονομιας θελει ο Δημος Κομοτηνης

Συνάντηση εργασίας είχε ο Γιάννης Γκαράνης με τον πρόεδρο του «Διαζώματος» Σταύρο Μπένο και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο

Συνάντηση εργασίας με τον ιδρυτή και πρόεδρο του σωματείου «Διάζωμα» και πρώην υπουργό πολιτισμού, κ. Σταύρο Μπένο, είχαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.
 
Κατά τη συνάντηση συζήτησαν για την ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής της αρχαίας Εγνατίας Οδού, με σκοπό, σε συνεργασία και με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, οι στοχευμένες συνέργειες για την αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς, μέσα από τη δημιουργία ενός ποικιλόμορφου πολιτισμικού προϊόντος που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στις αναπτυξιακές δυνατότητες και στο τουριστικό προφίλ του τόπου.
 
Να υπενθυμίσουμε πως στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βρίσκεται σε εξέλιξη το καινοτόμο πρόγραμμα, η «Πολιτιστική Διαδρομή της Εγνατίας Οδού – VIA EGNATIA», που  έχει αρχίσει να σχεδιάζεται από την Περιφέρεια, τους Δήμους, το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΔΙΑΖΩΜΑ.
 
Το πρόγραμμα Via Egnatia έχει ενταχθεί στην Ο.Χ.Ε. του επιχειρησιακού προγράμματος «Αν. Μακεδονίας & Θράκης 2014-2020» και έχει συνολικό προϋπολογισμό 55 εκ. ευρώ.
 
Τον περασμένο Ιανουάριο, στο πλαίσιο οικοδόμησης της διαδρομής της Εγνατίας Οδού, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Διαζώματος και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ..
 
Τον Δεκέμβριο του 2108, το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαζώματος, ενέκρινε ομόφωνα την εκπόνηση μελέτης  για την «Οργάνωση της συμμετοχής της τοπικής οικονομίας στην Πολιτιστική Διαδρομή της Εγνατίας Οδού». Αντίστοιχη μελέτη, είχε εκπονηθεί και για την Περιφέρεια της Ηπείρου, και κρίνεται πολύ σημαντική καθώς έχει ως αντικείμενο την πρόβλεψη και τον προσδιορισμό δημιουργίας φορέα που θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης και λειτουργίας της πολιτιστικής διαδρομής εν γένει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.