226 θεσεις «ανοιξαν» με την κινητικοτητα στη Ροδοπη

Τη μερίδα του Λέοντος έχει ο Δήμος Κομοτηνής με 75 κενά, ενώ και το ΔΠΘ έχει 58 κενές θέσεις που μπορούν να συμπληρωθούν με την κινητικότητα

Συνολικά 7.230 θέσεις «άνοιξαν» με το σύστημα της κινητικότητας του Δημοσίου, που «τρέχει» από την Τρίτη με την πλατφόρμα αιτήσεων να μένει ανοιχτή μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.
 
Μέσω αυτής της κινητικότητας πολλές υπηρεσίες της Ροδόπης, μεταξύ των οποίων και οι Δήμοι, ελπίζουν πως θα καταφέρουν να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, και τα οποία, ελλείψει νέων προσλήψεων, αναμένεται να γίνουν πιο έντονα τα επόμενα χρόνια.
 
Οι Δήμοι της Ροδόπης είναι από τους πιο υποστελεχωμένους, για αυτό και σε αυτούς αναλογούν οι 140 θέσεις, πάνω από τις μισές διαθέσιμες στη Ροδόπη.
 
Έτσι τις περισσότερες θέσεις ζητά ο Δήμος Κομοτηνής, με 75, ακολουθεί ο Δήμος Ιάσμου με 44 και ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών με 21. Μάλιστα ακόμα 4 θέσεις υπάρχουν ανοιχτές για το ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής.
 
Πέρα των Δήμων, τις περισσότερες θέσεις ζητά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με 58 κενές θέσεις στη Ροδόπη (συνολικά έχει 76 θέσεις υποδοχής κινητικότητας σε όλη τη Θράκη)
 
Επίσης θέσεις ζητά η Περιφέρεια ΑΜΘ, με 12 κενές θέσεις, 7 θέσεις ζητά η ΑΑΔΕ για υπηρεσίες της στην Κομοτηνή, 3 το Υπουργείο Οικονομικών και από 1 ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και το Υπουργείο Τουρισμού.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.