Παρεμβαση Ιλχαν Αχμετ για τις δηλωσεις Βελοπουλου για το Ισλαμ στη Βουλη

«Είναι περήφανοι οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα και είναι μουσουλμάνοι όπως είμαι και εγώ περήφανος που επί τρεις θητείες υπηρετώ το Ελληνικό Σύνταγμα»

Την παρέμβαση του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ προκάλεσαν δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου, σε σχέση με το Ισλάμ, κατά την διάρκειατης ομιλίας του στην Βουλή επί του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
 
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατά την διάρκεια της ομιλίας του ισχυρίστηκε και ειδικότερα στο κλείσιμο αυτής, πως το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία,  δηλώνοντας πιο συγκεκριμένα πως «επειδή εδώ μέσα κάποιοι είναι λαθρολάγνοι, μπορεί το Ισλάμ να αφομοιωθεί, ναι ή όχι; Αυτό είναι το ερώτημα». Ξεκαθαρίζοντας πως το «ζήτημα δεν είναι φυλετικό» ο ίδιος δήλωσε την άποψή του η οποία υπογραμμίζοντας πως «η άποψή μου είναι όχι διότι δεν είναι συμβατό με τον δυτικό τρόπο ζωής, διότι είναι αδύνατη η ενσωμάτωση των μουσουλμάνων και το κυριότερο γιατί ενημερωθείτε εσείς της αριστεράς κυρίως που είστε ψευτοανθρωπιστές- δεν ξέρω τι είστε, ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικο-θρησκευτική ιδεολογία».  «Το Ισλάμ είναι ασύμβατο με το νομικό πολιτισμό, τα ήθη των δυτικών κοινωνιών» ανέφερε κάνοντας λόγο για «Χριστιανική, Ορθόδοξη και ανεκτική Ελλάδα και όχι μουσουλμανική» διερωτώμενος προς το σώμα «δεν ξέρετε τι λέει για τους ομοφυλόφιλους το Ισλάμ κύριοι; Τους σκοτώνουν. Δεν ξέρετε τι λέει για την γυναίκα ότι πρέπει να φοράει μπούργκα και να της κάνουν κλειτοριδεκτομές;».
 
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος επίσης από το βήμα της Βουλής και με αφορμή την ομιλία του για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης έσπευσε να απαντήσει και να ανακαλέσει στην τάξη τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κάνοντας λόγο για «βάναυση προσβολή των μουσουλμάνων», διαχωρίζοντας το Ισλάμ και τους Ιερούς του κανόνες από αιρέσεις και παραθρησκευτικές οργανώσεις, που υπάρχουν σε όλες τις γνωστές θρησκείες, χωρίς όμως να εκτρέπουν το πραγματικό μήνυμα αγάπης της διδασκαλίας τους.
 
Εξάλλου σε ό,τι αφορά τους χαρακτηρισμούς περί της αδυναμίας αφομοίωσης των μουσουλμάνων στην Ελλάδα που ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Βελόπουλος, ο βουλευτής Ροδόπης του απάντησε ότι «η αφομοίωση έχει ως σκοπό την ένταξη των μουσουλμάνων στην εθνική κοινότητα ενώ εμείς υπερασπιζόμαστε την ενσωμάτωση γιατί είναι ένταξη στην πολιτική κοινότητα».
 
«κ.Βελόπουλε, όπως σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν δόγματα, αιρέσεις, παραθρησκευτικές οργανώσεις, έτσι και στο Ισλάμ μπορεί να υπάρχουν κάποιες αιρέσεις που τα υπερασπίζονται αυτά. Όμως αυτό δεν είναι το Ισλάμ. Δεν είναι το Ιερό Βιβλίο και δεν έχετε δικαίωμα από το βήμα της Βουλής να συκοφαντείτε, να εξυβρίζετε και να λέτε ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης για «φασιστική νοοτροπία, αφού μιλάτε για ξεκάθαρη αφομοίωση, χωρίς να εξαιρείται κανέναν».
 
Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ κατέληξε καταχειροκροτούμενος από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ότι είναι περήφανος για την θρησκεία του και για την Μειονότητα της Θράκης καθώς και για το γεγονός ότι επί τρεις θητείες υπηρετεί το Σύνταγμα μέσα στην Ελληνική Βουλή. «Είναι περήφανοι οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα και είναι μουσουλμάνοι όπως είμαι και εγώ περήφανος που τρεις θητείες υπηρετώ το Ελληνικό Σύνταγμα. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι στην Βουλή και πριν από δεκαπέντε μέρες υπερασπίστηκα την θρησκευτική ελευθερία και μάλιστα το κόμμα μου είχε το θάρρος να προτείνει αυτό που τελικά η πλειοψηφία δεν αποδέχθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά για να καταλήξει λέγοντας πως «οι καιροί είναι ύποπτοι και πρέπει να ξέρουμε τι λέμε στην Βουλή».

Ευκλείδης Τσακαλώτος
«Ακραία, ρατσιστική και φασιστική η ομιλία Βελόπουλου» 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις του κ. Βελόπουλου προκάλεσαν και την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης  ζήτησε να παρέμβει, χαρακτηρίζοντας την ως «ακραία ρατσιστική φασιστική ομιλία», που στοχοποιεί «και τη δική μας μειονότητα και τους ανθρώπους με άλλη θρησκεία».
 
«Το Σύνταγμά μας κατοχυρώνει την ελευθερία της θρησκείας, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τη θρησκεία του Ισλάμ» τόνισε καλώντας το προεδρείο της Βουλής να υποστηρίξει τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.