Ερχονται 1.525 προσληψεις στην Υγεια

170 θέσεις στην 4η ΥΠΕ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την Τρίτη 1.525 προσλήψεις υπαλλήλων που κατανέμονται σε 1.300 θέσεις προσωπικού στα νοσοκομεία, 50 άτομα πλήρωμα ΕΚΑΒ και 175 γιατρούς στα ΤΕΠ, ενώ ήδη προχωρούν παράλληλα οι προσλήψεις περίπου 900 μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, καθώς και οι συμβάσεις με 800 ιδιώτες γιατρούς μέσω ΕΟΠΥΥ. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και τις επόμενες ημέρες θα σταλούν στην Ανεξάρτητη Αρχή.
 
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Υγείας η κατανομή 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρα. Οι 1.300 θέσεις για τα νοσοκομεία θα προκηρυχθούν και θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ τις επόμενες ημέρες και θα αφορούν σε ποσοστό 45% θέσεις νοσηλευτών. Οι υπόλοιπες θέσεις, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, θα αφορούν σε ειδικότητες όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες.
 
Οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων. Για την 4η ΥΠΕ, στην οποία υπάγονται τα νοσοκομεία της περιοχής μας, η κατανομή προβλέπει 170 θέσεις.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.