Σχεδον 1800 φιαλες αιμα εχει προσφερει το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης μεσω των αιμοδοσιων του

Η 21η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας έλαβε χώρα στο αίθριο του Τμήματος

Την στενή επαφή του με την πόλη συνεχίζει το τμήμα μέσα από τις εθελοντικές του δράσεις

Την διπλή δέσμευσή τους στον εθελοντισμό και την προσφορά ανανέωσαν οι φοιτητές και οι διδάσκοντες στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, οργανώνοντας και συμμετέχοντας στην 21η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του ΤΕΦΑΑ την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου.

Για ακόμα μια χρονιά δεκάδες φοιτητές προσέφεραν αίμα και συμμετείχαν στις δράσεις της ημέρας, που είχαν αναλάβει οι 27 φοιτητές του 4ου έτους της Ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής του Τμήματος.

Αποδέκτης όλων των φιαλών που συγκεντρώθηκαν είναι, η τράπεζα αίματος του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ μαζί τους ήταν ξανά και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης, «Δύναμη Ψυχής», ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Διπλό το όφελος για τους φοιτητές από την αιμοδοσία

Η συμμετοχή των φοιτητών, σε όλες τις εκφάνσεις της, και αυτή τη φορά ήταν σημαντική, τόνισε ο διδάσκων στο ΤΕΦΑΑ κ. Κώστας Αστραπέλλος, ο οποίος θεωρεί πως αξίζει τον κόπο να γίνονται τέτοιες δράσεις, πόσο μάλλον όταν η χώρα μας είναι από τις λίγες που έχουν μεγάλη έλλειψη σε αίμα.

Αυτά τα 21 χρόνια που πραγματοποιείται η δράση, υπολογίζουν πως έχουν δωρίσει γύρω στις 1500 με 1800 φιάλες με αίμα, για αυτό και την υποστηρίζουν όσο γίνεται.

Τούτο όχι τυχαία, καθώς όπως εξήγησε ο κ. Αστραπέλλος, η επίμαχη εκδήλωση βοηθά τόσο τους φοιτητές να γνωρίσουν την αιμοδοσία και να συνεχίσουν να είναι αιμοδότες και στο μέλλον, όσο και τα μέλη της ειδικότητας να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται μια τέτοια δράση.

Άλλωστε αυτοί ήταν που, υπό την καθοδήγηση τη δική του και του κ. Γιώργου Κώστα, συστήθηκαν σε ομάδες για να έρθουν σε επαφή με το Νοσοκομείο, με τους υπόλοιπους φορείς που συνεργάζονται, αλλά και ασχολήθηκαν με την διαρρύθμιση του χώρου και την όλη οργάνωση της διαδικασίας, ώστε να κυλήσει ομαλά η όλη δράση.

Μια τριπλέτα δραστηριοτήτων εθελοντισμού από το ΤΕΦΑΑ

Η δράση της αιμοδοσίας, παρόλο που είναι παλιότερη, αποτελεί ένα μέρος μιας τριπλέτας εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με την οποία κλείνει το 2019 το ΤΕΦΑΑ, σημείωσε από την πλευρά του ο Καθηγητής κ. Γιώργος Κώστα.

Έτσι συμμετείχαν εθελοντικά στο Rodopi Run σαν εθελοντές, μια πολύ καλή εμπειρία, συνεχίζουν με την αιμοδοσία, την κορύφωση του εθελοντισμού, και κλείνουν με το Santa Run, με τους φοιτητές ντυμένους Άγιους Βασίληδες για να βοηθήσουν την διοργάνωση.

«Δεν ξέρω τελικά αν εμείς είμαστε εθελοντές ή η πόλη της Κομοτηνής είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορούμε εμείς να πειραματιστούμε, γιατί τα παιδιά μας σχεδιάζουν, εκτελούν και εξετάζουν τι δεν έγινε καλά και πώς μπορούν να το κάνουν καλύτερο» ανέφερε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους φοιτητές του 3ου έτους της ειδικότητας, που ήδη έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται πώς θα διοργανώσουν την αιμοδοσία την επόμενη χρονιά.

Όμως αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ο εθελοντισμός, που αποτελεί το ελάχιστο ευχαριστώ που μπορούν να πουν οι φοιτητές τους στην Κομοτηνή, στην οποία ζούνε όλα αυτά τα χρόνια.

«Για εμάς είναι ένας χώρος που μαθαίνουμε, πειραματιζόμαστε, ευχαριστούμε την Κομοτηνή και τη Θράκη που μας αφήνει να κάνουμε αυτά τα πράγματα, και θεωρώ ότι πραγματικά είναι όλοι κερδισμένοι» τόνισε.

Οι ίδιοι είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν, και δέχονται συνέχεια προτάσεις σαν Τμήμα για να συμμετάσχουν σε διάφορες δράσεις, κάτι που κάνουν όταν πρόκειται για κάποιο καλό σκοπό είτε εκτός του Τμήματος, όπως για παράδειγμα στα δρομικά δρώμενα, είτε και εντός, μιας και κάθε άνοιξη προσκαλούν παιδάκια Στ΄ Δημοτικού από τα σχολεία στο γήπεδό τους, όπου παίζουν παιχνίδια.

«Για μας το κέρδος είναι ότι άλλοι πληρώνουν για να πάρουν εμπειρία και εμείς την παίρνουμε μέσα από αυτά τα δρώμενα» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.