Υπουργειο Μεταφορων: Αρμοδιοτητα της ΠΑΜΘ η αποκατασταση της γεφυρας του Κομψατου

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης παραπέμπεται η έκδοση του πορίσματος για τις αιτίες πτώσης της γέφυρας

Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως αρμόδια για την αποκατάσταση της γέφυρας του Κομψάτου υποδεικνύει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, σε απάντησή του σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου.
 
Με την  ερώτησή του ο βουλευτής είχε κάνει γνωστές τις ενέργειες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της προηγούμενης κυβέρνησης για την άμεση αποκατάσταση της γέφυρας και ιδιαίτερα την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έργου με συνολικό προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ. Ενέργειες που δεν αμφισβητήθηκαν στην απάντηση του υπουργού Κώστα Καραμανλή, αντίθετα υπογραμμίστηκε ότι η αρμοδιότητα και η ευθύνη για την αποκατάσταση της γέφυρας ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Στην σχετική απάντηση επισυνάπτεται έγγραφο  της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» με το οποίο η ίδια κάνει γνωστό ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν στην κατάρρευση της γέφυρας Ιάσμου, καθώς δεν της ανατέθηκε σχετικός ρόλος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως παρείχε την συνδρομή της όπου της ανατέθηκε.
 
Στην ίδια επιστολή γίνεται γνωστό πως το πόρισμα για τα αίτια κατάρρευσης της Γέφυρας έχει πλέον παραπεμφθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ επικαλείται και πληροφορίες του επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων του Υπουργείο, γνωστοποιώντας πως το πόρισμα αναμένεται να είναι έτοιμο σε ένα μήνα.
 
Ο βουλευτής Ροδόπης κ. Χαρίτου κάνει γνωστό ότι θα παρακολουθεί επισταμένα τη διαδικασία αποκατάστασης της γέφυρας από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και βέβαια θα ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο υπάγεται πλέον το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, να γίνει γνωστό το πόρισμα και να μάθουν οι πολίτες τις αιτίες πτώσης της γέφυρας Κομψάτου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.