24ωρη περισυλλογη αδεσποτων απο το Δημο Κομοτηνης

Αλλάζει την προσέγγισή του ο Δήμος Κομοτηνής με την συνεχή λειτουργία συνεργείου για το ζήτημα

Στις 129.071,60 ευρώ αναμένεται να ανέλθει η δαπάνη για τις εργασίες περισυλλογής αδέσποτων του Δήμου Κομοτηνής για το 2020, εξαιτίας της νέας πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσουν για το θέμα, με την ολοήμερη λειτουργία της περισυλλογής.
 
Η συγκεκριμένη δαπάνη αφορά την περισυλλογή και επανένταξη των αδέσποτων ζώων, έξοδα μετακίνησης τραυματισμένων ζώων σε ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη, αναλώσιμα υλικά, έξοδα για 2 κτηνιάτρους και έξοδα μισθοδοσίας για την σίτιση και το στάβλισμα των αδέσποτων ζώων, και είναι αρκετά αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
 
Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Ισμαήλ Λεβέντ, μέχρι τώρα γινόταν περισυλλογή μόνο τις πρωινές ώρες, και υπήρχαν άτομα για τάισμα των σκυλιών και ένας κτηνίατρος στο Κυνοκομείο.
 
Αυτή τη στιγμή έχουν αυξήσει το ποσό ώστε η περισυλλογή να γίνεται για 24 ώρες το 24ωρο, το τηλέφωνο του κυνοκομείου θα είναι πάντα ενεργό για τους πολίτες οποιαδήποτε ώρα, ενώ ο εργολάβος θα υποχρεούται στην περισυλλογή να έχει 2 κτηνιάτρους, ώστε ο κτηνίατρος που έχει αναλάβει το κυνοκομείο να μπορεί να επικεντρώνεται σε αυτό.
 
Στην περισυλλογή, σημείωσε ο κ. Λεβέντ, το πιο σημαντικό είναι αυτός που περισυλλέγει το ζώο είναι να είναι έμπειρος, για αυτό και έχει αυξηθεί το ποσό.
 
Με αφορμή το ζήτημα συζητήθηκε και η προσπάθεια του Δήμου να επεκτείνει το Κυνοκομείο Κομοτηνής, οκταπλασιάζοντας την έκτασή του, μέσω του προγράμματος Φιλόδημος, που θα χρηματοδοτήσει και τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών, η πρόταση για το οποίο αναμένεται να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο το αμέσως επόμενο διάστημα.
 
Παράλληλα ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης επανέλαβε την πρόθεσή του ο Δήμος Κομοτηνής να προχωρήσει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε μια σειρά από ενημερώσεις για το θέμα των αδέσποτων, αλλά και ελέγχους σε δεσποζόμενα για το αν είναι τσιπαρισμένα όπως ορίζει ο νόμος.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.